Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2656710
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
27.10.2011 00:42 - Хелоуин, ли?! За нищо на света!
Автор: internationalist Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6252 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimage

Навлизат в страната работи разни. Китайски стоки навлизат - не толкова качествени, но еФтини. Рок групи навлизат - позастаряващи, но все още известни. Навлизат неща, пълнещи джобовете на по-тарикатите. Не за джобовете обаче, е този материал.
Последните години все по-модерен става Хелоуин (Halloween). Хората на Запад имат много и различни празници, но ние решаваме да вземем най-глупавия, най-неподходящия и най-бездуховния, макар да съм убеден, че духовност има, но Зла, демонична. Не е случайно, че името може да се разчлени на хел (Hell) = ад и уин (Ween) = очаквам. С други думи очаквам Ада. Това е ден мъртвите, ден в който умира лятото, ден (по-скоро нощ) на вещиците. Не мога да пропусна и факта, че образите, които се използват са откровено езическо-сатанински. Древните келти са вярвали, че през нощта срещу 1 ноември се отваря врата между света на мъртвите и света на живите. През нощта на 31 октомври е празника на сатанистите, когато отслужват своята "черна меса". За "посветените" тази меса е придружена от жертвоприношения. Това са дните с най-много самоубийства. Колко тъжно е, че родителите приемат този Ппразник" за невинно детско забавление.

Още по-тъжен е факта, че този празник се опитва да засенчи други два празника. На 31 октомвври се отбелязва денят на Реформацията. На този ден през 1517 Мартин Лутер чрез своите 95 тезиси дава началото на тлеещото недоволство срещу злоупотребите на Католическата Църква. Реформацията преобразява западния свят икономически, социално, културно и най-вече духовно. На реформаторите света дължи печатарската преса - най-великото откритие на второто хилядолетие. На реформатора Уилям Уилбърфорс дължим борбата срещу робството и неговата забрана. Реформацията е в основата на Ренесанса и Просвещението. Като мото на Реформацията са останали: SOLA SCRIPTURA = само Светото Писание, без човешки измислици и добавки; SOLA FIDE = само чрез вяра, SOLA GRATIA = само по благодат, спасението на човешката душа е заплатено с кръвта на Господ Исус Христос и се предлага даром, и нито човешки усилия, нито индулгенции могат да променят това. SOLI DEO GLORIA = само на Бог да бъде славата, защото само Той я заслужава. По-информираните ще кажат: "Ама ние не сме протестанска страна."  Гражданското общество протестира срещу неправдите. Свободният човек протестира срещу робството. Истинският патриот протестира срещу ограбването на родината.
 Християнитът протестира срещу аборта, не търпи гавра с ценностите му. Да, не сме протестанска страна, и Германия не е била, нито Швейцария, нито пък Великобритания. Но нека си кажем честно, ако не беше българският ни консерватизъм (дето ни държи в България) къде бихме предпочели да живеем? Днес в навечерието на този празник се нуждаем не толкова от рефомиране на държавата (макар и тя да „плаче" за това), но по-скоро от хора реформатори - честни, свободни, без страх от човеци, но имащи страх от Бога. Ентусиасти, готови да реформират себе си преди да променят другите. Борци за правдата, доброто, любовта...
image
Другият достоен за празнуване ден, е денят на Народните Будители - 1 ноември. Ден имащ смисъл не толкова да ни припомня миналото, колкото да ни отрезви за настоящето и да вдъхнови за бъдещето. Празник в който блестят хора като Моно Петров Сеизмонов (Матей Преображенски), отегчен от невежеството в манастирите се обрича да се митка из страната и в чужбина, спечелвайки си прозвището Миткалото. Проповедник, книжар, строител, театрал, революционер - БУДИТЕЛ. Без да правя галерия от образи само ще спомена хора като Паисий Хилендарски, Григорий Цамблак, дякон Игнатий (познат като Левски), Неофит Бозвели, Софроний Врачански... - все духовници, но не расото, а делото им ги прави такива. За жалост днес такива духовници са рядкост, да не кажа липсват. И макар нашата Православна църква да е болезнено свързана с Руската, има още много да учи. В някои епархии на Руската Православна Църква на християните е забранено да участват в Хелоуин. Но проблема не е в забраната. Днешните млади хора са празни (като тиквите, от които правят фенери), нищи духом, нещастни, обезверени... Днес се нуждаме от будители, повече от всякога. Икономиката може и да потръгне; за култура все някой лев ще се намери; добавка за пенсионери и помощ за бедните някой ще подхвърли, но за душите ако няма кой да се погрижи, утре може да е късно. Ако сме християнска страна, нека Христос да бъде нашия пример - Той лекуваше болни, хранеше гладни, но дойде на земята да спаси душите. Най-ценното, което имаме - душата и най-скъпото, което ни е дадено - децата, са в опасност. Опасно е да си затваряме очите; опасно е да сме безразлични; опасно е да сме бездейни.

Не позволявайте денят на празните тикви, на демоните и на мрака да засенчва светлите празници на прогреса, духовността и светлината. Хелоуин ли - без мен!
 



Гласувай:
8



1. анонимен - Браво!
27.10.2011 03:35
А знаеш ли, че в самите училища ги карат да се обличат като чудовища... Много агресивно се прокарва този чужд "празник" в последните години... :(
цитирай
2. анонимен - антипразници
28.10.2011 01:33
Защо се чудите???????Цялото "образование" в момента е вредно,и то умишлено.На новите хора се натрапиха чалга/вместо музика/,антикултура/вместо култура/,премахване на ценностна система/вместо изграждането на такава/,купища излишни "знания",които никога няма да им трябват,татуировки и метални топчета в тялото,масов алкохолизъм,наркотици,легализиране на хомопредпочитането.Тепърва обаче предстои на тези,които са родители да се сблъскат с феминисткия фашизъм,който бавно,но сигурно завладява позиции и в Европа.Колко му е на един тотално БЕЗориентиран младеж да му натрапиш празник като Хелоин,или даже някое жертвоприношение,убеждавайки го,че е "МНОГО ЯКО","МНОГО КУУЛ",много съвременно и т.н.
сигурно сега се питате как да се борим с всичко това? Като начало-повярвайте си ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО,после намерете време и начин да научите децата да четат книги от утвърдени световно класици.Колкото повече КНИГАТА е интересна на дете,толкова повече има шанс Вие да сте спокойни като родители и примамливите "екстри"на бъдещите проблеми-да нямат влияние и притегателна сила.Ще трябва също да се разделите с любимата си практика родители и учители да се сочите взаимно и да се обвинявате за пропуските си.Защото истинският виновник е Системата.Купените ТВ и вредните филми,които правят гарантирано от децата и юношите Системни СИРАЦИ.Те вече гледат на собствения си дом като на място за преспиване,преобличане,и снабдяване с пари.Истинският контрол върху тях,/авторитети,възгледи,навици/-Е ПРОГРАМИРАН В МОЗЪКА ИМ от СистематаыТя е техният истински родител и авторитет!!....Има един филм с Мишел Пфайфър,който препоръчвам на всички,които искат да намерят решение или не се съгласяват с мене в момента.Филмът се казва "Опасен ум".Има и други важни филми,третиращи тези въпроси.Просто трябва да потърсите.........
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.