Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2657602
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
07.09.2013 14:08 - При 42,5 градуса раковите клетки умират!
Автор: internationalist Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3416 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Методът на проф. Алексей Сувернев от гр. Новосибирск “Обща управляема хипертермия” се прилага вече и у нас. Д-р Асен Янчев от Варна усвоява техниката на водонагряване, която се развива от руския учен повече от 20 години. Проф. Сувернев е доктор на медицинските науки, директор на научния институт по хипертермия СибНИИГ в Новособириск и професор в катедрата по анестезиология и реанимация в Новосибирския държавен медицински университет. Прави изследвания по метода от 1984 г. Досега е провел процедури с над 6000 пациенти в Русия, Германия, САЩ, Индия и България. Д-р Асен Янчев е онколог и специалист по химиотерапия. Той е първият български медик, който участва в научния обмен с института СибНИИГ и "Медицински център - Международна оздравителна клиника" във Варна. Двамата специалисти консултират безплатно пациенти, които желаят да се подложат на хипертермия.

-Проф. Сувернев, как лекува вашият метод?

-Това не е наш метод. Откакто съществува човечеството, оттогава има и нагряване. Открай време високата температура се е използвала за лекуване. Даже самата природа е измислила да се повишава телесната температура при някои заболявания с тази цел - топлината да помогне на организма да се справи с болестта. Медиците през ХІХ век забелязват, че при някои заболявания като маларията и тифа се вдига много висока температура - до 41 градуса. Тогава при хора, които са и онкоболни, туморът намалявал или изчезвал. Така се е стигнало до мисълта, че изкуствено повишената температура може да се използва за лечение. Вървяло се е обаче по неправилен път - внасяли са се топли течностти в кръвта, даже са въвеждали неубити бактерии с цел повишаване на телесната температура. Но това са начини, при които тялото губи своите сили. Знаете, че когато малко дете вдигне 41,5 градуса, лекарите се изправят на нокти, започва тичане с мокри чаршафи, защото при тази температура човек губи съзнание.

При висока температура обаче е възможно да се убие раковата клетка и абсолютно да не се засегне здравата. Дълги години въпросът в медицината е бил как да се вдигне температурата на тялото, така че да бъде поносимо за пациента. Разликата между убиването на раковите клетки и здравите, оказва се, е два градуса. Всички видове ракови клетки се разрушават при 42,5-43 градяуса.

Гибелта не е мигновена, процесът започва след няколко дни

и е познат като апоптоз - на гръцки означава падащи листа.

Здравите клетки умират при 45 градуса. Ако поставим човека в този коридор от 2 градуса, като сме по-скоро в долната част на границата, постигаме лечебен ефект, без да увреждаме здравите клетки.

- Вие имате научни наблюдения за оздравяващото действие на хипертермията върху определени заболявания. Кои са те?

-Хипертермията въздейства върху онкоболни след операция, за да не се получи рецидив и метастази. Оказва се, че вирусът на ХИВ/СПИН, хепатит В и С не обичат високата температура и измират при 42 градуса. Хипертермията повлиява много добре бронхиалната астма и алергиите. Имаме отлични резултати при окончателното излекуване на заболявания, предавани по полов път, които са станали хронични - херпес, хламидий, гонорея, сифилис. Имаме също така напълно излекувани пациенти с мастопатии и простатит. Имаме и опит в лечението на наркозависимост. Прилагаме хипертермия и при хора, които искат да стимулират имунната си система и да въздействат върху оздравителните механизми на тялото си.

Във всеки от нас има клетки, които при определени условия отключват онкозаболяване

Тяхното количество се определя с онкомаркери. Хипертермията е профилактика, при която тези ракови клетки се прочистват и имунитетът се стимулира, за да може да се справя своевременно с увредените клетки.

- Как действа хипертермията?

- Нагряването предизвиква усилване на кръвообращението. Обичайно капилярите в човешкото тяло са разкрити около 30% и в някои зони на тялото са отворени, в други - по-затворени. Отварянето на капилярите зависи от температурата: при 40 градуса се отварят 50%, при 41 - 70-80%, при 42 са открити всички капиляри. В този момент температурата във всички зони на човешкото тяло става еднаква - 42 градуса.

Още през 1953 г. немският физик Манфред фон Ардене прави откритие да сложи болния в гореща вода, за да нагрее тялото до нужната температура и да бъдат убити раковите клетки. Той е работил в Дрезден с екип от физиолози и медици. Лекарите го посъветвали да не слага човека веднага в гореща вода, защото няма да може да се адаптира. Затова са изчаквали пациентът да се загрее, след това са затопляли водата още. Това обаче се оказва неправилно, защото

дългото стоене в гореща среда е като маратонско бягане, натоварването за сърцето е огромно

Но Фон Ардене утвърждава, че единственият способ за бързо загряването на тялото е чрез вода, не чрез пясък, восък, камъни.

image Проф. Алексей Сувернев (вляво) и д-р Асен Янчев обясняват терапията с хипертермия. СНИМКА: АВТОРЪТ

 

- Д-р Янчев, вие сте участвали в процедури с топлолечение в Новосибирск и Варна. Какво се случва с тялото на човека?

- Първо се нагрява кожата. Чрез кръвоносните съдове се увеличава органовият кръвопоток. В пика на хипертермията този кръвопоток е 5-7 литра в минута - 10 пъти повече от обичайното. Медицинският екип следи температурата вътре в тялото чрез свръхчувствителни датчици. На човешкото тяло са нужни около 2 минути за всеки градус повишение на температурата, за се достигнат 42,5-43. Процедурата трае 15-18 минути - различно при различните хора. Когато се достигне нужният пик, започва апоптоза на злокачествените клетки.

Човекът се вади от ваната с гореща вода, след няколко минути излиза от упойка

В първите часове след процедурата остава под лекарско наблюдение. След това вечерта може да се прибере у дома.

-Проф. Сувернев, ясно е, че не може да се търпи вода, гореща 45 градуса. Затова ли процедурата се прави под упойка?

- И вие можете да се киснете във вода с температура 40 градуса. Ето и аз с голямо удоволствие постоях в минералния басейн в курорта тук. Водата, която се излива от тръбата, е даже 45 градуса и можеш да се задържиш под нея за няколко минути, но не повече. При по-дълго стоене могат да се получат изгаряния.

При хипертермията упойката премахва дискомфорта от съприкосновението на тялото с горещата вода. Освен това наркозата въздейства на термоцентъра, който строго следи за нашата температура и ни заставя да се потим, ако тя се повиши, или да треперим от студ. Този център се блокира временно. Третата важна причина да правим процедурите с анестезия, е да приведем пациента към изкуствена вентилация на белите дробове.

Интубира се пациентът и се включва апарат за изкуствено дишане

- Все пак звучи страшно да влезеш в толкова гореща вода.

- Какво страшно има? А да вземеш скалпел и да разрежеш гърдите или корема, не е ли страшно? При хипертермията се активизира кръвообращението, там, където има кръв, не се получава изгаряне.

-Кои болни не могат да бъдат подложени на хипертермия?

-Казано с две думи - противопоказна е при декомпенсация на важни органи Никога не бихме приели човек, чийто черен дроб не работи. Или човек с бъбречна недостатъчност. Има случаи с увреден бял дроб, които не бихме приели. Въпреки че сме прилагали процедурата и на хора с един работещ дроб. Относителни са случаите с високо кръвно налягане, защото има медикаментозен начин за контролиране на кръвното налягане и ние можем да го държим в нормални граници. Запознаваме се със здравното състояние на всеки пациент предварително и преценяваме може ли да бъде подложен на хипертермия.

-Д-р Янчев, кажете и вие, какъв е рискът при процедурите с нагряване?

- По време на процедурите с топлолечение пациентът е под непрестанно наблюдение от различни специалисти. Анестезиолог, кардиолог, реаниматор следят пулса му, кръвното му налягане, какво е насищането на тъканите с кислород. Цялото състояние се мониторира постоянно. Откакто се прилага хипертермия, няма нито един случай на усложнения. През годините проф. Сувернев е направил процедури на над 6000 пациенти и няма нито един летален случай.

-Проф. Сувернев, разкажете повече за опита си с този метод, той е непознат у нас.

-Започнахме през 1984 г. в Новосибирск. Прилагали сме хипертермия на животни, за да видим къде са подводните камъни, с които трябва да се преборим. След това проведохме процедури с онкоболни и хора със СПИН в Индия, където бяхме поканени да приложим метода. През 1989 г. започнахме процедури с болни в Новосибирск. През всичкото това време не сме спирали да правим изследвания. Дейността на лекаря включва и това той постоянно да изследва. Преминаването към протоколния начин на лечение убива медицината, убива живото отношение към живия пациент. Получава се нещо като конвейр - няма лекар, няма пациент - едно и също лечение. Великият терапевт кардиологът Вотчал казва: “Аз никога няма да се уморя да променям терапията, да я подобрявам и да подбера тази, която ще помогне на всеки отделен болен.” Къде тук е мястото на протокола? Всеки човек реагира различно. Когато се говори за стандартизирано лечение, аз казвам:

покажете ми двама стандартни болни, хората са като отпечатъците на пръстите - всеки е индивидуален

Затова и много обстойно нашият екип разглежда историята на заболяването на пациентите и подбира тези, на които е възможно да бъде приложена процедурата по хипертермия.
Препубликувано от 24часа.бг



Тагове:   рак лекуване,


Гласувай:
5



1. aip55 - Благодаря Ви,
08.09.2013 08:32
за ценният ви постинг! Ще го постна и при мене, зада може по този начин всички да го прочетат!
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.