Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650929
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
25.08.2013 15:12 - Биологичното Оръжие на "Бритиш Петролиъм"
Автор: internationalist Категория: Новини   
Прочетен: 3953 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.08.2013 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
imageСмъртоносната бактерия „Синтия” (наричана още „Смърт” и „Синята чума”) вече е в Европа чрез течението Гълфстрийм. За фатални последствия предупреждават учените, които обаче не се наемат да изчислят размерите на бедствието. 

Не е ясно как европейците ще се борят със смъртоносния бацил, тъй като все още няма изобретени антиотрова или антибиотик, които да я неутрализират. Не става дума за някакви сензационни медийни съобщения, а за научно творение от най-висш клас, което се е превърнало в убиец.

 

„Синтия” е продукт на екип от учени, който трябваше да се справи с петролния разлив в Мексиканския залив преди три години. Бактерията обаче не се е задоволила да изяжда само нефта, а преминала към всичко живо, до което се докопа, в това число и хора.
 

На 20 април 2010 година нефтена платформа за дълбочинен добив на петрол, южнокорейско производство, собственост на компанията Бритиш петролеум се самовзриви. Това доведе до невероятен разлив на петрол в Мексиканския залив. Специалистите изчисляват, че в океана са се излели около 5 млн. барела нефт, а петното от разлива достигна 100 000 кв км., унищожавайки всичко живо по пътя си. Освен всичко това, разлятият петрол е оказал въздействие на температурата на топлото течение Гълфстрийм, което от своя страна е повлияло на климата в Европа. В резултат са последвали неочаквани наводнения и горещини, както и рязък спад в температурата в определени моменти. Подробности по темата съобщава сайтът TruthDive.
 

За да ликвидира крайно неприятните последствия от аварията Бритиш Петролеум изплаща 27 млрд долара за щети, спасителни операции и компенсации. 

 

Огромните финансови загуби принуждават компанията да търси изход от критичното положение. Така се стига до идеята да се създаде искуствена бактерия, която да „изяде” разлятия петрол, наречена „Синтия”. Тя се ражда в американския институт Дж. Крейг Вентера, който е водещ в света по генно инженерство. Двайсет учени, начело с нобеловия лауреат Хамилтън Смит успели, смесвайки различни хромозоми, да създадат паразитна бактерия  Mycoplasma genitaliumполучавайки по този начин бактерията „Синтия” – изкуствен организъм с напълно констроиран компютърен геном, който не съдържа, както всички останали организми, природна ДНК. Главната сила на „Синтия” е унищожението на суровия нефт, както и способността да се саморазмножава.
 

През 2011 г. „Синтия” е пусната в Мексиканския залив и тя наистина започнала да изяжда нефтеното петно. Много скоро обаче станало ясно, че освен нефта, бактерията изяжда и всичко живо, което й попадне на пътя.

Последвало масова смъртност сред птиците в американския щат Арканзас – над 5000 регистрирани смъртни случаи. В Северна Луизиана са унищожени над 100 000 риби, а 128 работници на Бритиш Петролеум заболяват от неизвестна болест. Забраняват им да се лекуват в местните болници, за да не изтече секретна информация за „Синтия”, съобщава CNN.
 

Щетите стават още по-ужасни, когато се разбира, че хора, къпали се в Мексиканския залив получават кожни рани и язви, а някои след дни умирали в невероятни мъки. Оказало се, че язви са се образували и във вътрешните им органи. Тогава за първи път американски медии съобщават за смърт, причинена от неизвестен вирус. Американските власти обаче успяват да ограничат информацията за размера на опасността. Въпреки това Университетът на окръг Колумбия оповестил данни за това, че 40 на сто от жителите в района, са засегнати от остри дихателни инфекции и кожни увреждания, а всеки четвърти е заявил желание да се изсели.
 

Не след дълго неизвестното заболяване достига и до Арктика, където започва масов мор сред тюлените. Невероятна смъртност сред тюлените е регистрирана и в Аляска, до град Бароу.
 

Оказало се, че бактерията „Синтия”, наричана вече по това време „Смърт” и „Синя чума” се размножава много бързо и не може да бъде спряна или унищожена с известните до този момент антибиотици. На всичкото отгоре започва да предизвиква и силни алергии, разпространявайки се чрез най-обикновен дъжд. Организъм, в който е попаднал „Синтия” се счита за обречен.
 

Последните новини, буквално отпреди дни, сочат че бактерията е навлязла в течението Гълфстрийм, което мие бреговете на Европа. Британски учени усилено работят по откриване на ефективно противодействие, но засега такова няма. Какви ще бъдат последствията за европейците, ако се потвърдят и тук данните за смъртоносното действе на „Синтия” , може само да се предполага.
 

В България смъртоносната бактерия може да проникне по различни начини, единият от които е дъждът. Може да се пренесе и чрез животни и птици, особено мигриращи. Може да я „внесе” и някой вече заболял на друго място. Засега обаче наши учени смятат, че няма голяма опасност за страната ни.
 

Първа за опасността съобщава д-р Хелън Уолъс от британската организация Genewatch UK. Това става още в края на 2010 г. Американски учени обаче заявяват официално, че в случая става въпрос за нов вид биологично оръжие.Вече влязло в масова употреба.
Препубликувано от ФРОГНЮЗ.БГ
 




Гласувай:
2



1. aip55 - Ужас!
25.08.2013 18:30
Какво ли няма да измислят, за да унищожат животът на планетата??????????
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.