Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2657076
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
15.04.2012 22:38 - Европейски шампионат по Руски ръкопашен бой-България!!!
Автор: internationalist Категория: Спорт   
Прочетен: 5275 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 15.04.2012 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Техниката на ръкопашния бой датира от векове, още от ранните години на руския етнос. Като усъвършенствана техника и дисциплина, официално стартира през 1970г., когато е наложена като бойна система за обучение на КГБ. Системата на ръкопашният бой включва определянето и изучаването на най-рационалните и целесъобразни начини за физическо въздействие над противника, както и на тактическите и психологически предпоставки за тяхното прилагане.
image
За първи път в България ще се проведе Открит европейски шампионат по ръкопашен бой.
Турнирът ще се състои на 22.04.2012г. в зала “Христо Ботев”, гр. София. Стартът ще бъде даден в 8:00 часа, а финалите ще започнат в 19:00 часа.
В турнира по ръкопашен бой ще вземат участие отбори от България, Македония, Турция, Гърция, Словения, Русия, САЩ, Иран, Ирак, Афганистан, Казахстан, Туркменистан и други.
Tурнира се организира в България с любезното съдействие на MAXFIGHT SPORTSWEAR.
-------------------------------------------------------------------------------
image
Руският ръкопашен бой е преминал изпитанията на боевете, използвали са го по време на наполеоновите войни, в Гражданскатаи Великата отечествена война. След победата изкуството на ръкопашния бой в Съветския съюз е забравено. А върху общовойсковата подготовка е сложен грифът “Строго секретно”. Но има майстори, които помнят техниката на ръкопашния бой и я запазват за поколенията. Един от тях е бащата на Алексей Кадочников. Той предава на сина си любовта към руския ръкопашен бой, обучава го на базовите техники. През 1956 г. Алексей Кадочников, днес академик в академията по естествени науки, систематизира знанията, които от векове владеели руските воини и създава уникална система на ръкопашния бой. Започва да преподава в краснодарското военно училище. Днес Кадочников има хиляди последователи в различни райони на Русия.
Ръкопашният бой в Русия още от древността се базира на използването на законите на механиката. С тях руснаците се биели с различни врагове. В миналото схватките ставали основно на интуитивно ниво. Днешният човек, който има минимум средно образование, може осъзнато да използва законите на физиката в практиката на ръкопашния бой. От гледна точка на механиката ръкопашният бой е механично взаимодействие на обекти, които са в равновесие. Практическата цел на системата на Кадочников е изваждането от равновесие на тялото на противника. Използването на законите на механиката, познаването на системите на лостовете, устойчивостта и други понятия позволява по време на схватката да се задействат само една четвърт от силите на организма с цел икономия. Този фактор е много важен за бойците от спецчастите, които често влизат в близък бой след многокилометров марш наскок, когато организмът е изтощен. Владеейки руския стил, дори обезсилените и ранените могат да победят противника. В школите на Кадочников старци, девойки и тийнейджъри събарят здрави младежи. Те използват енергията на самите нападащи, а своята изразходват минимум.
Освен ръкопашни схватки Кадочников и последователите му отделят доста време на военнопатриотичното възпитание и просвещение на младежта. През 2006-2007 г. в ростовските секции по руски ръкопашен бой по стила Кадочников неведнъж историци разказват за битките на руските воини. Ученици на Кадочников често извършват демонстрации пред обществеността.
Уроците по ръкопашен бой Алексей Кадочников и неговите последователи започвят с обясняване принципите на механиката, геометрията и физиката. Учат се да се придвижват и изпълняват методи в триизмерно пространство. Именно умението да се манипулира своето тяло и тялото на партньора в триизмерно пространство позволява да се получи явно предимство в двубоя. Изгодна позиция се постига за сметка на постоянното изваждане на противника от равновесие, за сметката на умелото разполагане на своето тяло по отношение тялото на противника, на маневрирането, нанасянето на точни удари.
Тренировките по руски стил се провеждат на площадки без омекотяващи повърхности (килими, татами), за да се сближат навиците, добити в занятията, към реалния бой. Предпазването от трави на началния етап се постига с бавно изпълнение на бойните свръзки.
Голяма част от подготвителните упражнения се извършват на пода, затова някои ги наричат “подова гимнастика”.Болковите усещания при изпълнение на премятанията, препълзяванията и др. служат за индикатор на правилността при изпълнение на базовата техника, появата на остра болка е знак за грешки при изпълнение на упражненията и стимулира занимаващите се към поправка. Овладявайки този тип гимнастика, боецът при падането леко се съприкосновява с повърхността, на която се приземява, без травми. Утвърдените по време на тренировките условни рефлекси позволяват в екстремална ситуцаия мигновенно да се групират и да направят контраатаки, като запазят живота си. Премятанията, пълзенето по корем и гръб, човек без да забележи, масажира голяма част от тялото си, разработва опорно-двигателния си апарат. Това оздравява организма като цяло, профилактика е на много болести.
Усвоявайки базовите стойки и методи на придвижване, изучаващите руския стил, преминават към техниката на освобождаване на захвати, учат се да пренасочват ударите на спаринг партньорите и да контраатакуват. Но ключова роля за всеки изучаващ системата на Кадочников играе усвояването и осъзнавантето на базовите принципи и системи. Ето основните от тях: да умеят да нанасят удар във всяка част от тялото и от всяко положение, никога да не прекъсват движенията, да са непрекъснати.
Още един увлекателен елемент от системата на Кадочников е изучаването на техниката на противодействие на въоръжения противник от онзи без оръжие. На пръв поглед да противостоиш на противник, който заплашва с нож, пръчка, пистолет, автомат е безсмислено. Ако се практикуват постоянно, заучените до автоматизъм принципни движения позволяват майсторски да се отстъпи от въшната агресия на въоръжения противника, да се контраатакува, да се контролира страхът.
Но помнете, че няма инструкция, която да даде отговори във всички житейски ситуации. Затова проявявайте инициатива в процеса на обучение. Иницативата и творчеството са ваши съюзници.
Особеност на руския ръкопашен бой е хармоничното съчетание с борбата, бокса и други бойни изкуства. Всеки боец, преминал шестмесечния курс по системата на Кадочников, придобива маса полезни воински качества, усъвършенства своя арсенал. Простотата и достъпността на руския стил на Кадочников го направи популярен в средите на военните, студентите и много други категории.-

 











Гласувай:
5


Вълнообразно


1. vahisht - Ние също имахме
17.04.2012 02:16
страхотна школа в БНА- СРБ.....жалко е, че не се доразви.
Не знам какво стана и с основоположника и Юлий Абаджиев, който беше положил неумоверен труд в изработването на СРБ-то, по-скоро взаимстване и комбинация от много други бойни спортове и прлагането им в нашата армия.
Поздрави!
цитирай
2. hinki - Система в БГ?
17.04.2012 19:50
Къде в България се практикува Система?
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.