Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2658388
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
25.07.2011 23:10 - Оръжията на СССР и Русия: Т.Т.
Автор: internationalist Категория: Хоби   
Прочетен: 3899 Коментари: 0 Гласове:
3



image
Пистолетът ТТ (Тулски Токарев) през годините на Втората световна война беше основно лично оръжие на офицерите и генералите на Съветската армия и беше предназначен за водене на бой от близко разстояние до 50 метра. Пистолетът представлява самозарядно оръжие с къса цев, в което подаването и предаването на патрона в патронника, отключването и заключването на цевта, извличането от патронника и изхвърлянето на изстреляната гилза се извършва автоматически.

Действието на автоматиката е основано на известния принцип на Браунинг, при който инерционната маса на рикошета се образува от затвора, прикрепен към цевта при кратко движение. Стрелбата от пистолета се извършва с единични изстрели. Подаването на патроните става от плосък магазин, разположен в дръжката на пистолета.

Сред отечествените и чуждестранните пистолети ТТ се отличава с висока пробивна способност и убийствена сила. Тези качества се осигуряват за сметка на мощен патрон и достатъчно голяма дължина на дулото.

Под различни наименования пистолетът ТТ се произвеждал в Китай, Унгария,България, ГДР, Югославия, Виетнам, Египет, Полша. На въоръжение на армията на Ирак ТТ бил повече от 30 години. През 1991 година ТТ отново бил използван по време на войната в Персийския залив и показал отлични качества в условията пясъчни бури (за разлика от много други, по-съвременни образци техника). Стотици от тези пистолети били доставени в САЩ от американските войници като военни трофеи.

Главното достойнство на този пистолет е огромната пробивна сила на изстреляния от него патрон. Той може да пробие войнишка каска и да излети от нея, слой на вода с дебелина 120 см., да се забие в пясък на 35 см., да пробие 15-сантиметрово дърво и да убие голяма мечка.

Високоскоростният патрон винаги е сериозна заплаха за полицаите на много страни в света. Полицаите на Хонконг обличат преди започване на дежурство усилени бронежилетки трета класа А+, тъй като често се сблъскват с престъпници, въоръжени с пистолети ТТ китайско производство. Подобни бронежилетки често така и ги наричат: „токаревска жилетка”.
 








Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.