Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650847
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
06.12.2010 22:40 - "Свидетелите на Йехова"-псевдо-християнска и сатанинска секта.
Автор: internationalist Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7185 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 26.12.2010 12:03


Относно конгреса на "Свидетелите на Йехова" в Ямбол и учението им !                     
image
image


От 27 до 29 август 2010 г. в зала „Диана” в гр. Ямбол се проведе конгрес на сектата ”Свидетели на Йехова”. Основните теми, които са разисквани на тази сбирка, са били: "Кой е Йехова и как творението и Библията разкриват Неговите качества"; "Какво прави Бог, за да се приближи до тебе" и още няколко подобни теми. Кореспондентът на "Дарик радио" в гр. Ямбол съобщи, че последователите на сектата са плъзнали из улиците и в домовете на жителите на Ямбол, раздавайки листовки. В информацията на "Дарик" се казва, че нито една организация или формация, която ратува за патриотизъм и православие не е обявила своето отношение към тази проява на „Свидетелите на Йехова".

Публикувам становището на Сливенска митрополия по този въпрос:

”Писането срещу заблудите на йеховистите не е проява на лоши чувства и на омраза, а израз на искрена любов към тях, придружена с надежда за тяхното изправление. Справедливото и добронамерено изобличение е като ножа на хирурга. Отначало той причинява болка на заболелия, но след отстраняване на телесната повреда, носи
здраве и благоденствие на оперирания.

Йеховистите са тежко болни хора, и психически и духовно, и тях може да ги излекува единствено чудото на Божията сила и благодат. Тук, разбира се, ние имаме предвид искрено заблудените между тях, които са едно малцинство, а не слугите на тази секта, които й служат срещу добро заплащане и други материални облаги, което за тях е и главната цел.
image


Без да се впускаме в детайлни анализи на многобройните заблуди на тази секта, отсъдете по съвест сами: не е ли лудост и човекоубийство забраната им на кръводаряването и на кръвопреливането при положение, че от тях зависят хиляди човешки живота по света всеки Божи ден и час? Ако, не дай Боже, е катастрофирал собственият ви син и се нуждае в интензивното отделение от преливане на кръв, за да се спаси животът му, нима ти, неговият баща или майка, или близък родственик, или приятел, няма да протегнеш с готовност ръка, за да дадеш кръв, която да отиде в неговото тяло и спаси живота му? Това ти веднага ще сториш с любов и подтикван от милосърдие. Защото Господ казва: ”Няма по-голяма любов от тая, да положиш душата си за ближния!” Но йеховистите не разсъждават така. Те проповядват, че кръводаряването и кръвопреливането строго се забранява от Божия закон, като един вид консумация на кръв, и че това дело влече към погибел. Те носят у себе си заедно с документите за самоличност и писмена декларация, че се отказват при случай на злополука от кръвоприемане, дори от това да зависи животът им, и че ако някой дръзне да наруши свободно изявената им воля, подлежи на съд и наказание. Затова тази секта справедливо е наречена ”сектата на доброволните самоубийци”. Затова и във всяка нормална страна ”Свидетелите на Йехова” са нежелани, забранени и отговорни пред Темида.

”Свидетелите на Йехова” твърдят за себе си, че единствени знаят истинското име на Бога, и че това име е Йехова. Не е необходимо да си филолог-евреист, за да видиш,
че те и тук бъркат, защото вярното име на старозаветния Бог не е Йехова, а Яхве. Всякакво друго име на Бога било фалшиво. Но отворете светата Библия, която цитират и те, й ще видите, че Бог в Троица – Отец, Син и Свети Дух – явява името Си в много имена в зависимост от Неговите свойства и проявления. Например: Господ (Господар), Вседържител, Всевишен, Старият по дни, Емануил и много други. Обратното на това е учел Чарлз Ръсел (1872-1916), основателят на йеховистката секта, и ние до известна степен съчувстваме на неговото невежество. Той е имал незавършено светско прогимназиално образование (седми-осми клас), полуграмотен, без никакви богословски познания. Сменял е религиозните си убеждения както се сменят носни кърпи или както богата дама – тоалетите си. Първо е бил презвитерианин, след това става конгрегационалист, после адвентист и накрая решава, че най-изгодно и прагматично е да основе свое собствено религиозно учение: полуюдаистко, полухристиянско, полуислямско, полуезическо… И всичко това със самообявената реклама за себе си и за своя труд ”Изучаване на Писанието”(Studies in the Skriptures), че той стои по-високо от Библията.

”Свидетелите…” отричат цялото учение не само на Православната църква, но и учението на римокатолиците и протестантите. Те не признават Света Троица; не вярват в Иисуса Христа като Спасител и Изкупител на човешкия род; говорят кощунствено за Него, че е разпънат не на кръст, а на кол – греда; хулят света Богородица и светиите; отричат светите Тайнства, йерархията, почитането на Кръста, иконите, светите мощи. Много пъти са обявявали, че светът свършва и идва Второто пришествие: от 1877 година за октомври 1914 г., после за 1925 г., след това последователно за 1930, 1931, 1933 г. – общо 44 "Христови пришествия", минали без произшествия.

Би било несправедливо от наша страна, ако обявим всички йеховисти за хора заблудени и с жигосана съвест, неспособни да отсеят житото от плявата, светлината от мрака, правдата от беззаконието, Христа от Велиара (срв. 2 Кор. 6: 14-15). Мнозина от тях са напускали и продължават да напускат тази религиозна общност, в това число и нейни високопоставени персони, какъвто е случаят с племенника на президента на общността Фредерик Франц Раймонд (1977-1992). Своето
разочарование от ”Свидетелите…” той излага със следните доказателства:

1. изопачаване на библейските текстове;

2. натрупване на лъжливи пророчества, които не се спазват;

3. постоянни промени във вероучението (катехизиса) и нравоучението (морала) на общността;

4. измама и толериране на пороците;

5. разрушаване на държавността и семейството.

Надяваме се синята лампа на трезвеността и будната съвест да светне в умовете и сърцата и на мнозина наши сънародници, робуващи на тази антиправославна, небългарска секта и те да се върнат в лоното на Православната църква, без която никой не може да се спаси. За това и се молим на нашия Бог в Троица – Отец, Син и Свети Дух, на Пресвета Богородица, на всички български светии и особено на свети великомъченик Димитрий Сливенски, покровител на нашия прекрасен град Сливен, на Ямбол и на Сливенска епархия.


А хората, които раболепно предоставиха на ”Свидетелите на Йехова” място за изява и пропаганда срещу ”тридесет сребърника" и една "паница леща”, предоставяме на справедливия и вседействащ Божий съд!” 

Пре-публикувано, от официалният сайт на Българската Православна Църва.
www.bg-patriarshia.bg





Гласувай:
5



1. varg1 - Тез
06.12.2010 22:43
не са опасни посещавал съм ги.Най-опасната секта в България е чалгата.
цитирай
2. internationalist - ВАРГ 1
06.12.2010 22:46
явно ги разбирате нещата много повече от БПЦ. Ами, тогава....станете техен член.
цитирай
3. alchemist - ?
07.12.2010 15:25
A kakво прави БПЦ по въпроса - нищо.
цитирай
4. liliyanaandreeva - Защо приемате благосклонно медитирането с наркотици на източните секти,а...
07.12.2010 21:13
...негодувате срещу йеховистите.Те поне са миротворци.Препоръчват ни и толерантност към зловещия,дрънкащ оръжие и проповядващ изтребление на друговерците ислям!Що за съдници сте?

Аз съм почитателка на вашия блог,но искам да споделя!
цитирай
5. internationalist - Къде?!!
07.12.2010 21:28
приемам благосклонно медитирането с наркотици?! Алоо,защо ми вменявате глупости г-жо!
Исляма е регилигия, успореден път към Бог,заедно със Православното Християнство.
В "Злият Иран" живеят свободно и изповядват религията си Евреи, Арменци, Гърци и т.н.
Четете,не само американски и ционистки пропаганди. Една страница от Свещенният Коран, да сте прочели...
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.