Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2658817
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
26.01.2011 13:48 - Самозащита и поведение при кучешко нападение.
Автор: internationalist Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9338 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimage
Кучето е присвило уши, зъби се, козината по гръбнака е настръхнала. То изглежда сатанински зло. До секунди ще усетите как зъбите му се сключват в плътта ви. Ужас! Всъщност враговете са трима... Без паника!

Ето няколко идеи как да се отървем невредими в случай на нападение.

Бездомните кучета в столицата се увеличават непрекъснато заради безотговорното поведение на единици хора - тези, които си вземат домашни любимци, но решават да ги хвърлят на улицата, или онези, които оставят подопечните си кучки да се множат и плодят, а палетата им (от "милосърдие") носят в столицата, където има много храна по боклуците. Специализираните служби не сварват да кастрират всички помияри и те формират улични банди от агресивни песове с лоши маниери.

Мнозина се боят от тях. Всеки знае, че кучето надушва страха им и той го прави още по-агресивно. Разбира се, съвет номер едно би бил: Не се страхувайте! Това обаче често е неприложимо. Колкото повече си повтаряме, че кучето ще усети ако изпитваме ужас, толкова повече се вцепеняваме: "Ами мен ме е страх, то със сигурност усеща това!"

Не изпадайте в този затворен цикъл. Кучето не е екстрасенс.
image

Нормално е малко да се уплашите. Важното е да се вземете в ръце и да не забравяте нито за миг, че ненапразно човекът е на върха на хранителната верига. Вие превъзхождате звяра интелектуално. И така.

Съвет 1.Запазете самообладание. Единственото погрешно нещо в тази ситуация е да се разпищите и да хукнете да бягате. Побегнете ли, това отключва инстинкта за преследване на плячката. Кучетата са родени преследвачи, по-бързи са и за нула време ще ви повалят на земята, а тогава вече нищо не може да ви спаси от острите им зъби.

Съвет 2. Останете на място с прибрани към тялото ръце. Псетата не могат дълго да задържат вниманието си. Има шанс, след като ви полаят известно време, да им писне и да си заминат. Не им се подмазвайте, не се опитвайте да се сприятелите с тях, нито пък се дръжте агресивно. Не пристъпяйте към тях, не им се усмихвайте и не им говорете с ласкав глас - те вече са афектирани. В това си състояние животните виждат не усмивка, а оголени зъби. И не ги гледайте в очите. Тове се възприема от кучето като проява на агресия.

Така. Спазили сте всички тези указания и виждате, че номерът няма да мине. Животните стават все по-агресивни. Тогава?

Съвет 3. Започнете бавно да отстъпвате. Огледайте се за пръчка, камък или друго средство за самоотбрана. С достатъчно камъни може да прогоните групата улични песове. Дебелата тояга става да удряте кучето или по врата, или по носа. Безполезно е да го биете по коравата глава - боят няма да го вразуми ни най-малко, само ще го настърви.

Съвет 4. Забележете кое от тях е тарторът. Ако прогоните него, приятелчетата му ще подвият опашки. Невероятно е доколко четирикраките се влияят от вашето поведение.

Те реагират на енергията, която излъчвате.

Бъдете авторитетни и шайката може да отстъпи пред вашето превъзходство. Или поне да се поколебае. Това ще ви даде време да обмислите стратегия за бягство. Ако кучетата са домашни, има вероятност да реагират на команда. Викнете, като жестикулирате: Мирен! Не! Долу! Дори уличните животни може да се подчинят на безпрекословната заповед. Няма значение какво казвате. Важното е да викате силно и повелително. Ако и сега не успеете да предотвратите атаката, трябва да смените подхода.

Съвет 5. Налага се да ги надхитрите. Има ли зад гърба ви кола или вход, където да се вмъкнете? Високо място да се покатерите? Използвайте тактика за отклоняване на вниманието. Хвърлете им нещо свое: раница, шал, шапка. Те ще се хвърлят да го ръфат. Гледайте да го направите така, че да си откриете път за отстъпление. Имате съвсем малко време да се спасите. Използвайте огради, контейнери за боклук, всичко, което ви попадне пред очите, за да поставите преграда между вас и животните.

Чадърите са изумително ефикасни

Отворете го рязко пред муцуната на нападащото куче и то ще се стъписа като за Световно. Най-очарователното в самоотбраната с чадър е, че кучето се опитва да го хапе, а, както се знае, отвореният чадър е объл. Това само ще ви даде малко време, докато измислите нещо по-умно.

Съвет 6. Зрелият кучешки индивид има 42 зъба, от тях 8 резци и 4 кучешки зъба.

Захапката му е с налягане 68 кг

Устата е основното оръжие на вашия нападател, затова ще се наложи да я обезоръжите. Как?

Затъкнете му я! Увийте якето (дано да е от плътна материя) около ръката си и я напъхайте в устата на псето. Направете го смело, колкото се може по-навътре. Не се надявайте, че няма да боли! Когато успеете да се вмъкнете в колата/входа, измъкнете постепенно ръката от якето. Не го правете рязко, защото кучето ще забие още по-здраво зъби. Гледайте да го объркате по някакъв начин - като плиснете в муцуната му бутилка минерална вода, хвърлите каквото и да е върху му, възможностите са много. Когато се изплъзнете от зъбите, дръпнете ръката рязко и затръшнете вратата под носа на нападателя.

Този съвет има и вариант Б- за не толкова храбри. Пуснете якето да виси от ръката ви. Кучето ще го захапе. Каквото и да става - не пускайте. То ще дърпа якето, докато вие дърпате. Като се теглите по този начин, може да успеете някак да го извъртите встрани от себе си и да се шмугнете в спасителния изход.

А също ивариант В - за Рамбовци. Подайте му лявата си ръка да я захапе. Когато се хвърли, опитайте в последния момент да го избегнете или да го ритнете. В случай че ви е захапало, не дърпайте ръката, за да избегнете още повече разкъсвания. Бутайте я към него. Може да се отпуснете върху му с цялата си тежест, като се опитате да го притиснете с лакти и колене. Пазете лицето. Така можете да прекършите гръбнака на животното.

Кучето е озверяло и няма как да избегнете нападението. Не позволявайте да ви съборят на земята. Ако това стане, свийте се на кълбо и се опитайте да предпазите с ръце лицето и врата.

Уязвимите места по тялото ви са врата, лицето, корема, гърдите, ръцете и краката. Когато жертвата сте не вие, а някой около вас и кучето е захапало човек или друго животно, хванете нападателя за задните крака и го вдигнете във въздуха. Това няма да му позволи да дърпа и да разкъсва раната и дори може да го накара да се откаже. Може същевременно да хвърлите върху очите му дреха или да го полеете с вода.
С малко дете, правилата са следните

Вдигнете го бавно, като избягвате да гледате кучето в очите, особено докато сте наведени. Детенцето трябва да кротува. По възможност да не пищи и да не размахва ръце, защото това ще вбеси четириногото.
Ако карате колело:Световният рекорд по бързина с велосипед е 122 км/ч. Поставен е от Барбара Буатоа през 2010 г. Куче "вдига" между 40 и 60 км/ч. За колко време бихте могли да ускорите толкова? Съветът към велосипедистите е: слезте от колелото и го поставете като преграда между вас и кучето. Може да го използвате и като оръжие.
При кучешко нападение

Поставете предмет между вас и животното - например отворен чадър.
Изкомандвайте го: Не! Долу!
Гледайте да не ви съборят на земята.
Ако това стане, свийте се на кълбо и покрийте врата, лицето, корема и гърдите.
Не мърдайте.
Няма смисъл да удряте едро куче по главата - само ще го озверите. Целете се в носа, очите, стомаха...
Никога не гледайте кучето в очите;
не побягвайте с писъци.
ПОЛЕЗНИ ОРЪЖИЯ

Спрей може да ви помогне, но шансовете са 50-50. Някои кучета биха се изплашили, но други може и да се разлютят още повече, ако ги напръскате.
Кучегон.
Уредът излъчва ултразвук с честота около 25KHz, който е крайно неприятен за кучешкото ухо. Максимално ефективен е от разстояние 5-7 м, но кучетата го чуват на 10-15 м. Между уреда и кучето не трябва да има преграда. И тук няма голяма гаранция, че ще подейства. Възможно е кучегонът да откаже четириногото от атака, но може и да го настърви. Никога не използвайте кучегон срещу животно, което няма намерение да ви нападне. Ако го направите, значи вие сте агресорът.
Пре-публикувано от: http://www.24chasa.bg



Гласувай:
12



1. malkovul4e - Тези зъби ми харесват.
26.01.2011 14:51
Тези зъби ми харесват.
цитирай
2. misbis - наложи ми се
26.01.2011 22:59
да използвам съвет нр5, и то в центъра на София. още помня лицето на шофьора, върху чиято кола се метнах,за секунди.“може и да съм докоснала земята,но е било само с пръсти“
и ми се струва глупаво да хабим енегрии и време за кучешка самозащита,само защото парите за модерните и постоянно действащи приюти и служби изчезнаха в нечии джобове.....свеждайки услугата само до скопяване и връщане пак на улицата....че станахме супер хора,станахме.развихме способности на чаканата 6та раса,само в неповторимите джунгло-първични условия на столицата ни.6то,7мо,и 8мо чувство работят безотказно. скорто и телепатия ще усъвършенствуваме...от зор
цитирай
3. анонимен - Има смисъл
26.01.2011 23:01
Номерът с якето около ръкава (а в другата ръка - нож) го помня от списание Дъга :)

Естествено в града не се разхождате с ножове, затова когато кучето захапе увитото около ръката яке, му бръкнете в очите с два пръста без колебание и скрупули - въпросът е на живот и смърт..
цитирай
4. internationalist - do #3
26.01.2011 23:06
Аз се разхождам винаги със полуавтоматичен нож и спрей/кучегонен/.
В България сме,опасностите ни дебнат навсякъде особено,ако се пътува често.
Даже мисля да си взема пистолет, легален.
цитирай
5. анонимен - благодаря Ви
27.01.2011 14:12
не пожелавам на никаго
цитирай
6. janabel - Самозащита ...
02.02.2011 09:06
Благодаря за постинга ! И още, не е като някои издумки напразно . Полезно беше .
Вярно, има много безмислени драскания, но не и вашите . Бъдете със самочувствие !
цитирай
7. анонимен - Справих се с две
29.02.2012 23:36
Нападнаха ме от страни. Усетих се и се обърнах срещу тях. Виках като луд те ме лаеха, и така се мина известно време "секунди". Едното ме заобиколи, в гръб. Аз го видях, и се засилих фронтално срещу другото. С цел да го наритам, но в този момент. На помощ ми се притече един мъж, и псетата избягаха. Време е да започваме, да ги избиваме!!!
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.