Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650714
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
17.11.2011 17:44 - Професия:Дребен, Поръчков Убиец в БГ.
Автор: internationalist Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3826 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Поръчково убийство в София може да струва между 10 000 и 15 000 лева. За 2011 г. в столицата са станали общо 17 убийства, като 15 от тях са разкрити.
Това съобщи в интервю за БНР началникът на сектор "Убийства" в СДВР Георги Тотков. По думите му като цяло се отчита намаление на убийствата в града.

"Все по-често поръчителите наемат за извършване на подобни престъпления хора, които нямат опит. Цената обаче варира в зависимост от това кой е човекът, нарочен за жертва и дали има охрана. За ценоразпис мисля, че трудно можем да говорим. Бяхме свидетели тази година и миналата - договорената цена беше 15 000 лева", разказва Тотков.

Криминалистът даде за пример случай, при който син е поръчал убийството на баща си, като е обещал на наемния убиец златен ланец, чиято стойност е била около 10 000 лева.

От СДВР обясняват още, че няма данни за престъпни групи в София, които да са строго профилирани в извършването на мокри поръчки. Минала е вече и практиката да се вкарват наемници от чужбина.
"Изцяло е подновено разследването на някои от знаковите убийства в миналото", допълни Георги Тотков. Разпитват се свидетели и се преглеждат събираните през годините доказателства.

В началото на септември от СДВР съобщиха, че е разбита организирана престъпна група, която подготвяла убийството на 42-годишен столичанин, за да му вземе апартамента. Задържани са общо петима - двамата организатори на поръчковото убийство, двама посредници и съгласилият се да извърши убийството - 44-годишният Камен, който е трябвало да получи 15 000 лева.

През януари 2010 г. след показния разстрел на радиоводещия Боби Цанков в центъра на София, "Файненшъл таймс" отбелязва, че за над 150 знакови убийства в България през последните десет години все още няма присъди.
Неразкрити досега са и знаковите убийства на банкера Емил Кюлев, Илия Павлов, братята Васил и Георги Илиеви, Иван Тодоров-Доктора и др.
       www.dir.bg
image
 Предполагаем Портрет на  Извършителя, според мои интернет проучвания.
1.Възраст: 25-45 години.
2.Етнос: Българин, по-рядко Циганин, Арменец,Руснак,Турчин или др.
3.Професия: За пред обществото, дребен предприемач-собственик на малък магазин, автокъща,заложна къща или малък ресторант. През този бизнес изпира и легализира, част от незаконните си доходи като убиец.
Често пред повечето хора се оплаква, че бизнеса не върви добре,търси приятелства с редови полицаи. Кани ги в ресторанта си, или на други заведения, черпи ги с цел да има безплатни "уши" в полицията.
4.Външност: В добра физическа форма, но рядко би имал големи мускули или красиво тяло. Даже напротив, възможно е да е грозен и с неправилни, телесни пропорции. От тези недостатъци има скрити, но не явни комплекси, прерастнали в тиха злоба, изливана по време на убийствата.
5.В повечето случаи е семеен, с дете-деца. Често със скрито или явно неудовлетворение от съпругата си, има високо мнение за себе си. Мисли, че заслужава  много повече, като жена до себе си. Затова компенсира с любовница или с по-скъпи проститутки. Особенно след "удар".
6.Винаги има няколко пистолета, негови незаконни под ръка, но и законен такъв. Когато има поръчка за по-мастита жертва, изисква от поръчителя да му плати пистолета/скъп/, който след това ще унищожи.
7. Обикновено е с чисто съдебно досие, ако има присъди те са стари и не скорошни, тоест "изкупени прегрешения".
8. Кара не скъпа, но не и евтина, бърза и здрава кола, която все пак да не се набива на очи. Изряден е откъм шофиране, застраховка, преглед и всичко изискуемо от КАТ. При внезапна проверка, да няма за какво да се хванат. Никога не кара пил, с превишена скорост и обикновенно няма никакви катастрофи.
9. Като тип характер е холерик, но рядко си изпуска нервите. Таи голяма злоба, към много хора и явления, но лицемерно се прави на приветлив, даже и прекалено любезен с хората и клиентите на бизнеса му.
10.Винаги  предпазлив, дори страхлив, но когато дойде време да "свърши работата", изпада в еуфория на прилив на смелост, защото се чувства в стихията си, като едва ли не Месия, раздаващ негов тип справедливост.
В повечето случаи не би убил кой да е, даже и за необичайно големи пари. Напротив, има си диапазон на тип жертви и не би го нарушил как да е.
 Това са само някои от "качествата" на този тип хора, за които съм добил представа, четейки стотици анализи и статии, през годините в пресата. Може и да греша, ако е така поправете ме.....
Тук можете да прочетете две мои новели, за стихийни убйци в България. Всяка прилика с действителни лица е случайна. Не съм имал прототипи.
1.Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
internationalist.blog.bg/zabavlenie/2009/04/06/otmyshtenie-s-cviat-na-kryv-v-stranata-na-melaminovata-shoko.318514
2.- Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
internationalist.blog.bg/zabavlenie/2009/05/27/fermeryt-streliasht-po-porsheta-quot-kaien-quot.340500





 



Гласувай:
3



1. aidriell - hm
18.11.2011 21:31
а на лизинг работи ли че имам една тъща която е за премахване ?
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.