Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650880
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
12.06.2012 15:34 - 12 Юни ден на Русия
Автор: internationalist Категория: Новини   
Прочетен: 2134 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

С народните разходки, митинги, концерти, спортни мероприятия и дегустация на ястия от националната кухня на местата за масов отдих руснаците отбелязват 12 юни - Денят на Русия.
Над 1,3 милиона руснаци планират да прекарат празника в места за масов отдих. За тях е запланирано провеждането на 1550 различни масови мероприятия. Над 20 празнични мероприятия се провеждат в Москва. Най-главното мероприятие е концертът „Млада Русия” тази вечер на Червения площад. За 30 хиляди зрители ще пеят звезди на руската естрада и популярни ансамбли. Музикалното шоу ще продължи 5 часа и ще завърши с празнични фойерверки.

А по обяд близо до Червеният площад на жителите на Москва беше представен шедьовър на кулинарното изкуство - сладкиш с ябълково-вишнев пълнеж с размер 2 на 1,5 метра. Той беше нарязан на много парчета и бяха почерпени всички желаещи.

На празничните мероприятия има много семейства. За децата са организирани различни фестивали и конкурси, а също и циркови представления. Много са тематичните мероприятия. В Москва, например, много хора дойдоха на фестивалите на знамената, руския романс и класическата музика, на срещи с любими музикални изпълнители, с известни и начинаещи поети.

В един от парковете на Москва се провежда фестивал на малките народи на Русия. Творчески колективи от различни региони на страната изпълняват народни танци и песни на националните си езици. Продават се предмети от декоративно-приложното изкуство, кулинари черпят гостите с местни деликатеси.

Денят на Русия през последните години стана истински масов празник, смята главният редактор на сайта за празници Calend.ru Татяна Прокофиева:

- Денят на Русия тази година започна вече 20-тата си година. И, безусловно, за годините, изминали от момента на първото честване на този празник, отношението към него малко по малко се променя. Според мен, днес хората по активно възприемат този празник именно като ден, свързан със страната. В различните руски градове на този ден цари много празнично, добро, весело настроение.

По традиция в Деня на Русия страната поздравява лауреатите на Държавната награда за заслуги в науката, литературата и изкуството за миналата година. Награди на изявилите се руснаци връчи в Кремъл президентът на Русия Владимир Путин.

Според изискванията за сигурност, всички разрешени в Деня на Русия масови събирания и шествия се охраняват от полицията. Днес в цялата страна ще бъдат задействани общо 70 хиляди полицаи и над 9 хиляди военнослужещи от вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи на Русия.




Тагове:   Ден на Русия,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.