Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2657500
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
31.08.2012 18:24 - "Зомбитата" от психично болни идват, ще се лее кръв.
Автор: internationalist Категория: Новини   
Прочетен: 3142 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.11.2012 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавните психиатрични болници имат спешна нужда от финансиране, за да не се наложи болните да залеят страната, алармира директорът на психиатричната болницата в Раднево д-р Тодор Толев. Той предупреди, че може да се "лее кръв".
image "Направихме среща на психиатричните болници, посветена на проблемите на болниците и най-вече на изключително тежката кадрова криза. Целта на тази среща в режим на съвместност и добронамереност с Министерство на здравеопазването да се намери решение на проблема. Съставен беше текст, който ще бъде изпратен до нашия министър и на институции, които имат отношение към проблемите ни", разказа той, цитиран от БГНЕС.

По думите му причината за катастрофалната липса на персонал не е от сега. 
"Ако ние официално не заявим някои неща, ще бъде лошо. Предпочитаме да  предупредим за това, което ще се случи въпреки нашите усилия", подчерта докторът. 

Той обясни, че психиатричните болници имат характерен профил и не могат да бъдат изместени от психиатричните служби от друг тип. 
"При цялото ми уважение към службите за доболнична помощ, техните задачи са други и те не могат да бъдат болници в миниатюра. Нашият контингент е в общи линии един, техният е различен. И ако се случи, да не дава Господ, лошото, републиката ни ще остане без психиатрични болници. И ще сме единствената страна в Европа, може би в целия свят, в която няма психиатрични болници", каза още Толев. 

Лекарят обясни, че това ще стане, ако персоналът е по-малко от онова, което гарантира безопасност на пациентите.
"Тогава сме задължени тези пациенти да ги пускаме, защото в едно затворено психично отделение с 30-40, 50-60 пациенти с тежко увредено психично състояние, ако бъдат оставени сами, оставям на вашата фантазия какво ще се случи. В този случай отговорност носим ние. В Наказателния кодекс се нарича престъпление от непредпазливост и за да не се достигне до там, апелираме към институции, от които това зависи това да не стане, а не да се вземат мерки след дъжд качулка", призова болничният директор. 

"Аз нямам законовото право да накарам лекар или сестра, или санитар да работи при условия, при които не може да осигури живота и сигурността на поверените пациенти, пък и на персонала. Агресията към персонала расте. Агресията на населението към медицинските лица расте. Претенциите също", добави той. 

По думите му сборът от пациентите, които изискват по-интензивни психиатрични грижи, е по-голям от легловата база в цяла Южна България: "Ако по някаква причина се озоват извън стените на болницата, те ще залеят цяла Южна България, до Бургас ще стигнат".

"Възможно е дори и в този момент, докато говорим, някъде да се пролее кръв. Това ви го казвам с пълната си сериозност на човек, който има над 30-годишен стаж в тази болница. Всичките психиатрични болници са на един хал, разликата се оказа, че е символична", каза още директорът на психиатричната болницата в Раднево.

Само преди месец психично болен младеж закла жестоко майка си - 43-годишна жена. След това бащата разказа пред медии, че синът му е страдал от параноидна шизофрения и въпреки многобройните молби на семейството да бъде прибран принудително в психиатрия, това не се е случило.

Три седмици по-късно 25-годишен софиянец уби 82-годишната си баба в столичния квартал "Левски". Той бил лекуван в специализирана клиника, но след това пуснат.  




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.