Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2657113
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
04.04.2013 22:47 - Зверски, всекидневно избиват коне за месо в Средна Гора.
Автор: internationalist Категория: Новини   
Прочетен: 5597 Коментари: 1 Гласове:
1



image
Този-текст новина, ми попадна туко-що във Фейсбук и нямаше как като човек, с будна гражданска съвест да се сдържа да не го пре-публикувам.Колко е достоверен преценете сами:
Разстреляха 140 коня в Средна гора.

"Избиват конете ми и още живи ги режат! Садисти! Търсят месо за продажба, да печелят. Гората е пълна с кости и кървища. Убиват и бягат. Мъчат душата ми. Тия бандити, ако нямат страх от закона у нас, ще ги пратя в Страсбург! Да ги вкарат в затвора, те нямат място под слънцето. Конете са моя живот. Заради тях станах отшелник. Зима и лете обикалям планината, спя по дерета и урви, за да ги опазя. Но не успях. Онези, които убиват, са по-силни и бързи от мен, но ще ги разоблича, за да спра изстрелите."

Това казва 63-годишният Александър Шугов, фермер от пловдивското село Розовец, община Брезово.

От 20-ина години бившият възпитател в местния социален интернат се е отдал на страстта си да отглежда коне за родео. Няма семейство. Живее сам в ранчо в Средна гора, над селото, не получава пенсия, а от 5-6 години и субсидии за животните. Не ги е регистрирал, защото няма пари.

"Оставен съм на произвола, но няма да се предам", казва Шугов. Той твърди, че от 2002 г. насам са му убити 140 коня, повечето - гръмнати в планината нощем, докато обикалят на свобода. Шугов си води дневник за смъртта на всеки кон.

"Имало е дни, когато избиват по няколко, за които разбирам на другия ден, защото ходя с часове да ги търся. Дирите от кръвта ми подсказват къде са костите им", нарежда Шугов. Писал е десетки жалби до прокуратурата и МВР, но засега не са открити убийците.

"Водя си и собствено разследване. Правя снимки на номера на коли, отпечатъци от гуми и обувки край конете. Засичал съм бял джип из гората. Как не ги е срам? Конят е приятел на човека, а той се превръща в звяр за животното", нарежда Шугов. Помни къде е лобното място на всяко животно и името му.

"Къса ми се сърцето, защото се мъчат. Всяко конче е като човек. От два дни не съм спал. Изчезна кобилката Мила. Намерих я с огнестрелна рана в гръбнака в гората, полужива е. Кучета я ръфат, покривам я да не я мокри дъждът, но не мога да я преместя. Мъчи се горката, едва ли ще оживее. Като тигрица бе бърза. Скоро роди, кончето ще умре без нея", плаче Шугов. Смята, че са стреляли по животното с ловна карабина. Няколко дни по-рано - в петък, бил гръмнат друг кон, който вече е оглозган от диви животни.

"Когато законът не действа, действат злодеите. Но аз ще се боря. Истината ще излезе наяве, а виновните ще бъдат наказани", казва Шугов. Той редовно подава сигнали в полицията в град Раковски. "Идват, правят огледи, пращат материалите в прокуратурата. Отговарят ми, че спират делата, защото извършителите са неизвестни", обяснява Шугов. За последните години получил 14 еднакви отговора от прокуратурата.

През ноември м.г. до съседното село Бабек били застреляни пет коне и кобили. "Намерих само една съсечена глава и локва кръв. Натоварили са ги целите и са ги откарали нанякъде. Според мен в района действат две организирани групи, които избиват животните. Правят го от злоба, за кеф и за продажба. Килограм от конското месо вървял по 36-40 лева", коментира Шугов.

Той твърди, че имало два канала за пласиране, единият - към Габрово, а вторият - към София. "Конете ми са елитни от източнобългарската порода, един тежи към 500 кг, с екологично чисто месо, без холестерол", обяснява фермерът. Той не ги затварял в обор нарочно - да бъдат свободни и да се движат на стада. Преди години идвал италианец да ги купи. Шугов отказал, защото му давал по 1 лв. за килограм живо тегло.

"Конете са без регистрация и паспорти. Не мога да си позволя да платя 64 лв. на кон за маркировка. Стотина животни имам. От 2009 г. не съм получавал субсидии за пасища, въпреки че се регистрирах като земеделски производител. Конете ми гладуват...", казва Шугов.

От община Брезово обаче казват, че са вдигнали ръце от фермера. "Попаднахме в Параграф 22, в омагьосан кръг. Тези коне са свободни, полудиви. Шугов не ги е регистрирал. Правени са му предписания да си направи обор, да ги прибере и маркира, но той - не! Когато трябва да плаща глоба, казва, че конете не са негови. Умре ли някой - отива в полицията и се оплаква", казва Радньо Манолов, кмет на Брезово.

"Може да не са убити, а да са починали или нападнати от други животни", предполага кметът.

"Конете са мои. Гледам ги за родео, за работа в селското стопанство. Като не са маркирани, трябва ли да ги убиват?", пита Шугов. В района се говори, че като обикаляли свободно из гората, животните влизали в нивите на хората.

"Унищожават продукции от рози, лавандула, посеви, в които са вложени хиляди левове, някои хора фалират заради поразиите. Наскоро правихме събрание, където бе поставен проблемът за конете, но ако някой заплаши Шугов със съд за отъпканата нива, той отвръща, че не са негови", допълва Манолов.

От кметството писали до Агенцията за безопасност на храните, но им отвърнали, че е в правомощията на общината да задължи Шугов да затвори животните.

"За всеки умрял кон е заведена преписка в РПУ-Раковски. Полицаи правят огледи, вземат натривки и се води разследване. Но не е лесно да бъдат открити извършителите.Те стрелят по животните в планината през нощта и бягат. За този район имаме само един патрул, а за да се придвижи, трябват минимум 20 минути", обясниха местни полицаи. При тях имало и жалби от собственици, чиято реколта била унищожена от конете.






Гласувай:
1



1. minavamottuk - Да
05.04.2013 20:36
свине сме хората,някои поне..и даже пожвече от това ,да не обиждам свинете ..има програма за развъждане на диви коне ,може и на тях да посягат...изроди
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.