Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650587
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
21.08.2008 02:52 - Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 27491 Коментари: 25 Гласове:
8

Последна промяна: 02.10.2011 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image  

========================================================
Напоследък може би на повечето от нас ни писна от новини за Грузия.
Сякаш си нямаме наши проблеми ами трябва да се занимаваме с Руско-Грузинските.
Какво е за Българина- Грузия?За по-младите до 26-27 г. не много,бегли спомени от географията, абе там някаква си изостанала държава от бившият Съветски Съюз.

image

За по-възрастните като мен,който поне изкараха цялото юношество при социализма и се простигха с него чак в казармата,спомените за Българо-Грузинската дружба са все още неизличими.Не мога да забравя как съм гледал танца на изпънатите Грузински джигити,които танцуват завладяващите си Кавказки Танци,искрите от сабите им които се удряха като гръмотевици.В ушите ми още кънтят незабравимите грузински песни на няколко гласа,сякаш поднасяни от ехото на  заснежените им Планини и Райски долини.
Страна на много вино,изключително здравословен климат и дълголетници.
Една от първите държави в света които официално приемат Християнството,дали не бяха вторите след  Армения,не си спомням добре.....
През Времето на Съветският Съюз си живееха доста добре в сравнение с останалите Съветски републики,особенно пък Азиатските.Все пак това беше родината на Другаря Сталин и привилегиите за нея не бяха малко.Спомням си като идваха Грузинци на екскурзии в България през социализма, всичките бяха едни такива спретнати,изтупани,с дънки и кожени якета които бяха пълен лукс и почти табу тогава за много хора в СССР.Лицата им бяха  доволни,засмяни и гледащи със силен изпитателен поглед.
Дълги години  Грузинците живееха в много добро разбирателство с Русия, с Руснаците.Имат не малко смесени бракове,нали са християни с почти едни същи църковни разбирания.Грузинската и Православната църква правят заедно сватбени церемонии ако има смесен брак.Не е като да са католици и протестанти например. Още от времето на Царска Русия,Грузинците заедно с Кавказките Казаци са били основен стожер за спирането на                  всякакакви мюсюлмански орди да нахлуят към Русия.

image                                                                 
Затова носиите на Грузинците и Кавказките Казаци си приличат страшно много.
Русия ги заливаше с евтини горива и суровини,а пък Грузинските вина,коняци,мандарини,пъпеши,грозде и др. бяха на особенна почит в Русия.
Даже за Грузински стари коняци съм чувал легенди какви суми се броят от богати Руснаци.В Москва работят и търгуват минимум сто хиляди Грузинци,които пращат ежемесечно суми към Грузия.Изобщо двете страни са толкова свързани изторически и икономически, че просто една конфронтация между тях по принцип би била нелепа и почти невъзможна.
Всичко би могло да си върви чудесно между Русия и Грузия,ако не се намесиха Дългите  пипала на Чичо Сам чийто принцип е “РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"
image
С много пари финансираха за обучение,промиха мозъчно и вербуваха,такива мекерета като президента им Саакашвили.Финансираха им щедро партиите, и ги внедриха да развиват про-Американска,анти-Руска и в последствие пагубна най-вече за самите Грузинци политика.Генерираха малцинствени конфликТи между Грузинците и други малки етнически мюсюлмански групи на тяхна територия.
Залъгаха здраво Грузинците с членство в НАТО и какви ли не още кухи обещания.Е разбира се напълниха кемера на Групата около Саакашвили здраво,защото им е вярно куче и каквото му кажат това прави.На 100% е купен!!!.Знае той, че колкото и да се “осере”, убежище в САЩ го чака и пълна политическа и икономическа протекция.Само да успее да се измъкне,след като си свърши почти успешно поставените кървави и миришещи на петрол задачи от САЩ.
Какво целят САЩ, естествено да всеят омраза, дългосрочна омраза в сърцата на Грузинците срещу Руснаците.След това приемайки набързо,/ако успеят/ Грузия в НАТО,да се настанят там с бази,непосредствено до Русия.Да засмучат евтиният Каспийски нефт,така витален за паразитната Американска икономика.За пояснение в Грузия нефт нямат,но е удобна за пренасянето му от Азербайджан в пристанището Поти с което се заобикаля Русия.От там на кораби за Турски Рафинерии и готовите горива на ниска цена към САЩ.Освен това една мощна Американска База почти в гърба на Русия,би я поставила винаги в неудобна позииция.Да не забравяме, че има такава в Азербайджан също.Така постепенно да се опаше Русия отвсякъде с  НАТО-вски и Американски ракетен пояс и да не могат Руснаците много-много да се налагат на световната сцена.Руската мечка ще бъде заобградена и изолирана,нека си реве в собствената си бърлога,без да има сили за навън.Дааа,ама Мечката се усети и нанесе жесток удар на предалите я довчерашни приятели и съседи.
Дълбоко се надявах,че Руските специални части ще влязат в Тбилиси и ще заловят полу-смахналият се от страх и угризения на съвеста Саакашвили.
Ами как няма да се смахнеш като виждаш колко твои сънародници и др. каквказки съседи,невинни хора умряха защото си изпълнявал чужди заповеди отвъд Океана.
Но спряха се Руснаците,нищо има време,ще влязат пак.Няма да стане така както я мислят Американските Хищници.Руската мечка не е гладна и объркана като по времето на алкохолика Елцин.Много ще се радвам да видя Саакашвили да прави компания на Ходорковски в затвора.И то за много години.

Това е моята позиция на един обикновен Готвач,който се блъска в навъсената и вискомерна  Англия,защото подобни на Саакашвили Български политици се продадоха на пагубната за България Американска политика.За да ги оставят да крадат разбира се, а това че Българската нация се топи и пръска по света,тях какво ги интересува.Нали ще бъдат съседи на Саакашвили по къща в Арлингтон,Вашингтон, Д.С.? А сметките им ще бъдат натряскани здраво.Парите не миришат,а американската полиция,те защитава здраво,щом си богат.

Абе да сме живи и здрави и да ни са яки гърбините!






Гласувай:
8



1. анонимен - Напълно те подкрепям!
21.08.2008 10:15
Напълно те подкрепям, приятелю! Бог да те благослови, че имаш ясна, точна и истинска позиция по кървавата рана, която Америка отвори на Русия и Грузия с гнусните си машинации! За Джордж Буш изглежда, че Грузия е просто Джорджия, тоест, счита си я за бащиния. Кой изобщо даде международното име на Грузия да е Джорджия? Не знам. Но още веднъж приеми подкрепата ми за ясната си гражданска позиция!
цитирай
2. lambo - БРАВО - НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ
21.08.2008 10:19
Даже и има още нещо, което ще напиша в следващия си пост.

Привет и успех приятелю ...
цитирай
3. cecobob - Абсолютно
21.08.2008 11:12
си прав
цитирай
4. анонимен - Толкова глупости накуп скоро не бях чел
21.08.2008 12:22
Каква идилия само описа... Чак да се разплаче човек за татово време и СССР. Ама хайде - да не сме го видяли - да ни лъжеш. Грузинците са си избрали да са независими - ако толкова много са обичали Русия, щяха да си останат в Руската федерация. Това че искат да живеят добре - да търгуват с богати страни и да просперират е напълно нормално. Напълно нормално е да търсиш защита от НАТО при наличие на имперски настроена Русия управлявана от комунисти олигарси. Всеки който плюе по САЩ - даже не е стъпвал там.
Незнам само каква алтернатива предлагаш на Европейското и Американско влияние - да се оставят на Русия да използва ресурсите им и цялата им държава да заприлича на руска казарма - да тъне в мизерия?
цитирай
5. internationalist - Не искам,
21.08.2008 12:58
да споря с автора на последният коментар,но само искам да му кажа че съм бил 2 години в САЩ,даже и бях член на Мормонската Секта,макар и никога да не съм и вярвал.САЩ никога няма да разрешат Грузия да просперира и да са добре.Само чрез създаването на регионални конфликти и войни,могат да прокарват интересите си.
Ако Грузинците бяха направили военен съюз с Русия,може би нямаше да са много добре,но поне нямаше и да се случва това което стана сега.
Русия помага до последно на своите приятели,но предателите наказва.Когато тръгваш на война,трябва да си правиш сметка с кого и какви ще бъдат последствията.
цитирай
6. анонимен - Определено си прав
21.08.2008 13:22
Гледам Сърбия и направо им завиждам колко са добре :)) Помисли малко - всичко отдавна вече е пари - няма ги идеалистите като Че. Много вярваш в приказки.
Факта си е факт - Русия окупира суверенна държава! Навремето Германия също е инсценирала нападение над себе си от Полша преди да нахлуе. Много се надявам международната общност да постави разпасаните руснаци където им е мястото.
цитирай
7. lambo - ПАК ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ
21.08.2008 20:19
Значи Косово има право да се отдели от Сърбия,
но Осетия няма право да се отдели от Грузия ?!

Така ли ... принципите ...

То бива наглост, ама чак толкова ...
цитирай
8. анонимен - Ами разпасаните американци кой ще ...
21.08.2008 21:01
Ами разпасаните американци кой ще сложи по местата им?Ами ако утре дадат български земи на Турция?Дето е техен стратегически съюзник?Мм,тогава какво правим?
цитирай
9. rembo - Будапеща и Прага
21.08.2008 22:47
Е, сигурно САЩ са подтикнали Унгария през 1956 и Чехословакия през 1968 г. да се разбунтуват! И горкият, беден, Съветски съюз едвам-едвам навлезе там, казвайки: "ех, наши братя, защо ни карате да излизаме извън границите на собствената си държава, за да въвеждаме ред"...О, това е трагикомично...

САЩ имат роля, защото са подтикнали нгрузинците да нахлуят в Осетия, но какво прави Русия в Грузия- ето това е въпросът!
цитирай
10. анонимен - За Чехия,Виетнам и още нещо
22.08.2008 09:24
Много ми е интересно.Обвиняват руснаците,че са влезли в Чехословакия-1968г.Американците по същото време водеха необявена война във Виетнам,Лаос и Камбоджа.Всеки божи ден десеки летящи крепости хвърляха хиляди тонове бомби над мирни виетнамски села.Горяха жителите с напалм.Има снимки на американското списание "Лайф" с виетнамско момиче на което гърбът гори залят от напалм.Имаше масови убийства на невинни хора.Беше съден Лейтенант Коли,който е заповядал екзекуцията на виетнамци от селцето Сонг Ми.Те били избивани с единични изстрели на огнестрелно оръжие от янките.Лейтенаната получи малка присъда,може би условна.След което беше амнистиран.Във Виетнам бяха хвърлени хиляди тонове от отровния "оранжев газ"-диоксин.От него се раждаха деца без ръце и крака.С вродени аномалии.Америка призна косвено вината си в мирното споразумение от пролетта на 1973година.Като в него обеща да възстанови всички щети във Виетнам.Не изпълни обаче Парижките споразумения.Войната свърши едва през пролетта на 1973г,а през 1976г новият президент Джими Картър и Збигнев Бжежински заговориха за човешките права в Източна европа.До вчера убивали,днес говорят за човешки права.И тъй в Чехия било прекъснато изграждането на социализъм с човешки образ.След 1989г Варшавският договор се разпадна.Какво пречеше на Чехия да изгради тоя прословут "социализъм с човешки образ".Защо не го построиха?Нали за това са се борили?Много ми е интересно като как щеше да изглежда
цитирай
11. анонимен - malkite strani
22.08.2008 11:53
tova e tragediata na malkite.bulgaria sa6to e zalojnik na amerika i usa.kakva ti evropa.balkanite sa napalno zabravena teritoria bez qsna perspektiva.mqsto ot koeto se izsmykvat resyrsi i platcdarm za agresia.lo6a sadba.
цитирай
12. анонимен - Авторе,не бива
22.08.2008 17:06
до такава степен да си заслепен от русофилство и американофобство,че да представяш нещата наопъки-черното за бяло и бялото за черно.Да защитаваш агресорът-Русия,която брутално нахлу в суверенна държава,причинявайки разрушения и смърт на цивилни граждани е срамно,но да съжаляваш ,че на са влезли в Тбилиси,за да го разрушат,това е чудовищно.Авторе,ти човек ли си,имаш ли поне малко остатъци от човешки морал?
цитирай
13. анонимен - Ами анонимния 12. Много ми е странно ...
22.08.2008 22:35
Ами анонимния 12.Много ми е странно кой точно е агресора и кой нахлува в суверенна страна?През 1944-1945г. войските на Сталин, Рузвелт и Чърчил навлязоха в Германия.А после и в Япония. Хитлер се самоуби.Имаше и Нюрнбергски съд.Преди това Хитлер нападна Полша, Франция, Англия,Русия и много други. Тримата държавници-съюзници агресори ли са?Трябваше ли да навлязат в Германия?Или само да отблъснат немците до границата? Какво щеше да стане,ако не бяха го направили?Кой започна войната сега?
цитирай
14. анонимен - Неоспорим факт е, че Грузия запо...
25.08.2008 14:03
Неоспорим факт е, че Грузия започнаха първи офанзивата. Това дори и САЩ го признаха. Може би не са очаквали отговор от Русия и са смятали, че НАТО ще ги подкрепи веднага, но Русия отговори. А може би това са казали на Саакашвили , че ще го подкрепят? Или пък пробват новият руски президент. Не може да няма пръст във всичко това и Чичо Сам. Не бих си помислил, че Грузия ще реши сама тази глупост да предприеме първа военни действия и че може да се изправи срещу Русия и да победи. Не съм на ничия страна, но ми прави впечетление едностранното отразяване на конфликта на запад и "случайното" удобно време преди изборите В САЩ, където на база на конфликта помпат мускули и си играят със страха на тъпите американци от Руската мечка. От край време всичко е политика. Огледай се за кого е удобен такъв конфликт и ти става ясно кой е виновника.
цитирай
15. ambassador - Ако сте чели "Фермата"
29.08.2008 15:58
Спомнете си овцете, които лежаха по полянката и доволно блееха по 100 пъти онова, което им кажеха прасетата и бяха най-верните им съюзници. Същото е положението в Америка, същото е положението и тук, където се изказват проамерикански настроени личности. Изказванията ви са лишени от фактическа подкрепа. Вие сте онзи тип - слепи и неспособни да правят собствени изводи, а само повтарящи онова, което големият батко ви каже. Повечето американци са с толкова ниска култура и интелигентност, че ако президентът им каже, че русия е агресор срещу грузия - те ще повярват. Те дори не знаят къде е грузия и сигурно мислят руснаците за някакви канибали, дебнещи нови жертви. Ама какво да се прави... Говорите само за пари, нали? Америка - богатство, пари, слава, сигурност... Такива като вас съсипват всичко. Оттам идва корупцията, престъпността, безнаказаността. Извинявам се за крайните си думи, но ми дойде до гуша от празни приказки в защита на Американската глупост. И как някои още продължават да говорят за руска агресия, при положение, че Грузинската армия, въоръжена с последната техника от страните на НАТО, предимно САЩ и Израел в продължение на 24 часа обстрелваха мирни жители на Цхинвали. Как ще оправдаете похарчените милиарди за военна техника, американски инструктури и тясната връзка на Саакашвили с МакКейн и Америка като цяло? Намерени а над 5000 веществени доказателства от страна на руската прокуратура, които в най-скоро време ще бъдат представени на международния съд. Или сте слепи или сте глупави, но най-вероятно и двете. Онзи тип на охранени и послушни типове, които се купуват с пари. Къде остава човешкото и къде остават ценностите?
цитирай
16. potv - Русофил
30.08.2008 11:53
Много обичам Русия, но не мога да разбера защо нито един българин не е избягал там?
Българите бягат в лошата Америка, но продължават да обичат Русия. Обичат я, както се обича баща, който поплясква децата си...
Но дали Русия ни обича искрено - или само като невярна невеста - както се изрази един техен държавник?
цитирай
17. анонимен - Един български драскач в ... България :)
02.09.2008 12:11
Не съм бил нито в САЩ, нито в Русия. Не съм и бивш мормон, твърдящ че е православен християнин. Също така не съм и готвач в Англия, лудо влюбен в Матушка Россия ( но не живеещ там :) ). Аз съм българин, живеещ в България. Аз също не харесвам американците и чувствам духовна близост с руснаците. Но това не означава, че трябва да приемам действителността в Русия на Путин. Както и това, че не харесвам САЩ и техните методи за налагане на интересите им навсякаде по света с всички възможни средства и на всяка цена, не ме заслепява дотолкова, че да приема същото поведение от страна на Русия. Защото ако на Русия бъде позволено подобно поведение, това няма да ти гарантира по-добро бъдеще и защита от домогванията на лошите американци до милата ти Родина ( в която ти НЕ живееш ), а ще означава, че вече ще е заплашена не само от омразната ти Америка, но и от така скъпите и близки до сърцето ти руснаци, драги Русофиле. И ако мозъкът ти не беше дотолкова обсебен и замъглен от бясната ти омраза към САЩ, щеше и сам да го осъзнаеш. Не понасям Буш, но предпочитам Америка на Буш пред Русия на Путин, защото там поне все още можеш свободно да изразиш несъгласието си с действията на силните на деня, нещо, което ми се струва доста нездравословно при чичко Путин.
цитирай
18. анонимен - sdiankov
20.04.2009 08:04
като цяло подкрепям тезата в статията - добре написано, дано повече хора я прочетат и, дори да не приемат всичко, поне да се замислят. по време на конфликта Грузия-Русия западните медии и наште послушковци направиха доста тенденциозни и едностранчиви материали и успяха да формират общественото мнение по "угоден за тях начин": черно-бял. но нещата най-често са нюанси на сивото, особено в голямата политика, затова е добре да има и статии като тази.
цитирай
19. анонимен - lele
20.04.2009 08:37
Как ли ще се разсърди Паси на тези творения, дошли от сенките на червеното ни минало???
Разбирам, идат избори, ама аде малко така пО с мярка за добрата Русия и лошият Чичо САМ, че и първанов ще се разсърди
цитирай
20. анонимен - ФИЛИП - Историк , Българофил, представете си!
12.08.2009 20:36
Никога България не е имала по зъл враг от СССР. СССР, не руския народ! От създаването на Коминтерна СССР през цялото време се стреми да съсипе България - изнася революция, опитва се да създаде от билгарския народ няколко нации- дори добръджанска, тракийска и шопска и ги противопостави една на друга, със съветски милиони се финансира Септемврийското въстание, атентата в Света Неделя, четническото движение, съветската пропаганда, по време на Втората световна война се изпращат диверсионни групи и се заповядва въоръжена борба, после се окупира България без всякакъв повод и се принуждава да воюва на страната на "освободителите", но СССР не се съгласява да бъде призната за съвоюваща страна за да се запази съветската окупация и се установи комунизъм, СССР назначава сатрапите си от Димитров до Живков и Луканов. И до сега се меси във вътрешните ни работи с помощта на своите мекерета от БСП - от Първанов до Станишев. Благодарение на всичко това сме най-бедната, най-корумпираната и безправна страна в Европа където комунистическите олигарси си разиграват коня като в Русия. И продължава да има олигофрени и инфантили, които макар и да са потърпевши от всичко това (за червените мафиоти е обяснимо - те са си червени бандити и толкоз), но за другите ми е чудно - трябва да си безумен тъпунгер за да защитаваш поробителя и експлоататора си и да гласуваш за него. Опомнете се нещастници, къде виждате намесата на Америка? Да не би Първанов и Станишев да са американофили? Къде виждате американска намеса, та Обама едва ли знае къде е България. Единствената вреда от НАТО е че Русия не може да постъпи с БЪлгария като с Грузия. Както идиотите дето се представят за русофили биха искали да ни се случи. Абе нещастници, вземете и поне вижте какво мислят демократично мислещите и интелигентни хора в Русия за Путин и камарилата му и тогава размахвайте жалките си верноподанически червени лиги в пространството.
цитирай
21. internationalist - Изключително,
12.08.2009 23:05
съм впечатлен от злобата и псевдо-научната подготовка на автора на последният коментар. Нормално, не бих го одобрил но искам да видят читателите на какъв яростен обстрел съм подложен всекидневно.Ако можех да събера цялата зла енергия, която ми се праща по нета и трансформирам в друг енергиен носител....най-вероятно, нямаше да ми се наложи да си купувам всеки ден по 10 литра бензин за да карам колата:))) Ако някой ми даде ноу-хауто как,ще му давам %
цитирай
22. zkalinova - Неочаквано е за мен,
10.01.2011 22:24
1. че попаднах на блога на Един Български Драскач. Да, предизвика ми любопитството и ще се разровя тук-таме по темите;
2. че има българска добронамереност към руската страна.

Гледала съм руска ТВ (пък и сега продължавам да гледам определени проекти, защото с нищо българско не мога да заменя), тъй като по-дълго живях в Казахстан и по-кратко в Русия и мога да потвърдя, че на каквито и предавания да съм попадала, руснаците се отнасят с уважение към грузинските традиции, кухня, песни и тамади. Канят се грузински артисти, певци, водещи, участници на проекти в шоу програми и игри. Толерантността личи и към другите националности от бившия СССР. Поне всички го декларират. И се шегуват помежду си на национална основа. Много са духовити в това отношение.
Естествено е в политически план да си защитават собствените интереси. Благородно им завиждам за това. Ние, българите, сме осакатени в това отношение. Но това са теми за друг оркестър.
цитирай
23. zvezdichka - Интересно ми
24.01.2011 21:00
беше да прочета. Отскоро погледа ми е насочен към тази страна и тя започва да ми става близка някак, т.е. харесва ми :).
А клипа е невероятен! Страхотни танцьори са!
цитирай
24. анонимен - Neveroqtni tanci, , , nachinat na ...
07.02.2011 19:27
Neveroqtni tanci,,,nachinat na tancyvane,dvijeniqta vsichko e s fines.....
цитирай
25. energywatch - Краси прекрасна страна, прекрасни хора,
04.12.2014 16:48
дълго време грузинците от кавказките народи бяха с най-топли отношения с руснаците.
Имах щастието да съм посетил над 20 пъти Грузия!
Многократно съм бил в Тбилиси,
Вкусна кухня, страхотна музика, прекрасна природа, разкошни хора!
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.