Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650525
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
17.10.2011 14:30 - Никто не забыт, ничто не забыто: Генерал Лебедь...
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 2334 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2012 15:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Можеш да се облегнеш само на това, което оказва съпротива. “

"Последен се смее този, който стреля пръв. 

"Ако няма виновни, те се назначават"
генерал-лейтенант-Александр Иванович Лебедь

image
Юношески години Алекса́ндр Ива́нович Ле́бедь е роден на 20 април 1950 г. в град Новочеркаск, Ростовска област в семейство на работници. След завършване на средно училище 3 пъти (1967, 1968, 1969) опитва да влезе в Армавирското летателно училище, но му е отказвано поради здравословни причини. Работи като шлифовчик в Новочеркаски завод за постоянни магнити.
Служба в армията на СССР
image
Висше образование получава в Рязанското висше въздушно-десантно училище (1969-1973). През 1982 г. постъпва във Военна академия "Михаил Фрунзе", Москва, която завършва с отличие през 1985 г. След завършване на висшето училище служи в учебен взвод, а по-късно е ротен командир. През 1981 и 1982 г. участва във войната в Афганистан, където командва 1ви батальон от 345-ти отделен парашутно-десантен полк. По време на войната е контузен. По-късно става заместник-командир, а от 1985 г. е командир на 331ви парашутно-десантен полк от състава на 106та тулска въздушно-десантна дивизия, дислоцирана в Кострома. От 1986 до 1988 г. е заместник-командир на Псковската въздушно-десантна дивизия. В началото на 1988 г. става командир 106та тулска въздушно-десантна дивизия, с която участва в бойни действия и миротворни акции, в това число в събитията в Сумгаит, Баку и Тбилиси.
Августовски пуч. Приднестровие От февруари 1991 до юни 1992 г. е заместник-командващ по бойната подготовка на Въздушно-десантните войски и командващ на военно-учебните заведения. На 19 август 1991 г., изпълнявайки заповед на ковандващия Въздушно-десантните войски Павел Грачов, начело на батальон с тулски десантчици, взима под охрана сградата на Върховния съвет на РСФСР, по време на парламентарната криза, наречена Августовски пуч. През лятото на 1992 г. пребивава в Тираспол за прекратяване на въоръжен конфликт в региона. От 23 юни 1992 г. е командващ на 14та армия, дислоцирана в Приднестровието. Под негово командване армията потушава конфликт, след което става популярна личност, както в Приднестровската молдовска република, така и в цяла Русия. От 12 септември 1993 г. е депутат във Върховния съвет на Приднестровска молдовска република. Започва открито да критикува ръководството на Републиката, която от своя страна го обвинява в корупция. През зимата на 1994 г. влиза в конфликт с Павел Грачов по повод чеченския конфликт. През лятото на 1995 г., несъгласен със заповед за реорганизация в 14та армия, подава рапорт с молба за освобождаване от длъжност и преминаване в запаса. На 14 юни с.г. е освободен от заеманата длъжност и е уволен от редиците на Въоръжените сили със звание генерал-лейтенант. Награждаван е с ордени „Червено знаме“, „Червена звезда“, множество други ордени и медали.
Политическа кариера
imageimage
Политиката започва да занимава Лебедь в края на 1980-те год. През 1990 г. е избран за делегат на XXVIII конгрес на КПСС и на учредителния конгрес на Руската комунистическа партия. Избран е за член на ЦК на РКП. През април 1995 г. става член на Конгреса на руските общини, оглавяван от Ю. Скоков и Д. Рогозин. Избран е за заместник-председател на Националния съвет на същата организация. През октомври 1995 г. на учредителния конгрес на Общоруското движение „Чест и родина“ е избран за негов председател. През декември с.г. е издигнат за кандидат-депутат за Държавната дума на РФ, като паралелно с многомандатната листа отива на балотаж в Тулски едноманден район. На 17 декември 1995 г. е избран за депутат в Думата. Влиза в парламентарната група „Народовластие“, член е на парламентарната комисия по отбрана. На 11 януари 1996 г., на инзвъреден конгрес на руските общини, инициативна група делегати го издига за кандидат-президент на Руската федерация. В хода на първия тур от президентските избори, проведен на 16 юни 1996 г., се явява като независим кандидат и събира 14,7 % от гласовете на избирателите, като остава трети в надпреварата. На втория тур дава своята подкрепа на Борис Елцин, като подписва предизборен договор на 18 юни с уговорка за поемането на поста секретар на Съвета за безопасност на РФ "с особени пълномощия". Става помощник на президента на РФ по националната безопасност. От 15 юли до 3 октомври 1996 г. е председател на Комиссията по висши воински длъжностти и специални звания в Съвета по кадрова политика при президента на РФ. Пълномощен представител на Президента на РФ в Чеченската република. На 31 август 1996 г. с Аслан Масхадов подписва Хасавюртовското съглашение, наричано от някои руски политици „предателско“. След конфликт с министъра на вътрешните работи Анатоли Куликов и някои кремълски апаратчици (също и за подкрепата на уволнения началник на кремълската охрана - Александър Коржаков), на 17 октомври 1996 г. е отстранен от длъжност.
Губернатор на Красноярски край От 17 май 1998 г. е губернатор на Красноярски край, набирайки 59 % от гласовете на избирателите във втори тур от надпреварата. Официално встъпва в длъжност на 5 юни 1998 г. До ноември 2001 г. е член на Съвета на федерацията и Федералното събрание на РФ. На поста губернатор става известен с шумни изявления по ситуацията в Красноярски край и Русия като цяло. Сред населението получава прозвището „генерал-губернатора“.
Гибел
image
Паметника на генерал Лебедь:
sammler.ru/uploads/post-6-1152912579.jpg Загива на 28 април 2002 г. при катастрофа на вертолет Ми-8, паднал в района на езерото Ойское, Буйбински превал, Красноярски край, където трябвало да открие заедно с членове на своята администрация ново трасе за ски и зимни спортове. Вертолетът се разбива на около 50 км от селището Арадан, Ермаковски район, блъскайки се в високоволтова електроснабдителна магистрала. От получените рани Александър Лебедь умира. По мнение на държавната комисия причина за катастрофата е "незадоволителната подготовка на екипажа за изпълнение на полета" Има данни, че губернаторът е заповядал на екипажа да продължи полета въпреки изключително тежките метерологични условия.
Неофициалната версия е, че е свален от Чеченски Терористи.
Ако генерал Лебедь, бе жив сега Русия щеше да е по-добра, по-силна и велика.
Слава на великият Руски Войн,гордост за цялото Православно Славянство,не само за гражданите на Руската Федерация.
АФОРИЗМЫ ОТ АЛЕКСАНДРА ЛЕБЕДЯ

1. Я проституток не люблю, ни в юбках, ни в штанах

2. За последнее десятилетие людям нашей страны 
навешали такое количество лапши на уши, что она уже больше там не помещается — соскальзывает.

3. Люди маленького роста-самые говнистые. Очевидно от того, что их голова находится ближе к жопе, чем у нормальных людей

4 Когда я целенаправленно иду к цели, я похож на летящий лом..

5. Мы матом не ругаемся, мы им разговариваем.

6. Дурак - это не отсутствие ума, это другой ум.

7. Генерал - демократ - это то же самое, что еврей-оленевод.

8.Коней на переправе не меняют, а ослов можно и нужно менять.

9.Кто сомневается, что у России особый путь, пусть поездит по нашим дорогам.

10.Двое пернатых в одной берлоге не живут и жить не могут.
Генерал Лебедь о генерале Куликове на прессконференции 16.8.96.

11.
Количество волков растет, и они матереют. А против них выставляют восемнадцатилетних тонкошеих губошлепов. И еще покрикивают, что вы там не победили?

12.Если виноватых нет, их назначают. 

13. Как мир - так сукины сыны, а как война - так братцы

14.Он мне симпатичен. Команды подает конкретные: упал-отжался.
Александр Лебедь о кукле Лебедя в телевизионных "Куклах".

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.