Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650693
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
19.12.2011 13:38 - Ким Чен-ир умря, да живее Ким Чен-ун!
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 2602 Коментари: 2 Гласове:
1



imageimageimage Ким Чен-ир отдаде целия си живот, "за да осъществява революционния курс на идеите чучхе, денонощно и енергично работеше за процъфтяването на социалистическата ни родина, за щастието на своя народ, обединението на Корея и за общата независимост". Това се казва в съвместно обръщение на ЦК на Корейската трудова партия, нейния Централен военен комитет, президиума на Върховното народно събрание и Кабинета на министрите на Северна Корея, излъчено днес в емисиите на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В документа се съобщава с дълбоко прискърбие за
кончината на Ким Чен-ир на 17 декември по време на инспекционна обиколка. Обръщението е адресирано "до всички партийни членове, военнослужещите и народа".

За корейския народ смъртта на Ким Чен-ир "е огромна загуба, станала в момент, когато в страната е започнала епохална фаза от изграждането на могъща и процъфтяваща социалистическа държава", се посочва в текста Ким Чен-ир е наречен "велик човек", "изтъкнат мислител и теоретик", "водел страната по победоносния път на развитието и революцията". Той превърнал КНДР "в непобедима политическа и идеологическа сила, притежаваща ядрено оръжие".

В момента "в авангарда на корейската революция е Ким Чен-ун (най-младият син на Ким Чен-ир), изтъкнат лидер на нашата партия", се казва в документа.
Под негово ръководство "ще успеем да превърнем скръбта си в сила и смелост, да преодолеем днешните трудности и да действаме за нова велика победа на революцията чучхе".
"Всички партийни членове, военнослужещите и народът са длъжни да останат верни на курса на Ким Чен-ун и да укрепват своето единство", се подчертава в обръщението.

Веднага след съобщението за смъртта на Ким Чен-ир, прочетено по севернокорейските радиа и телевизии, в местния ефир прозвуча Интернационалът - химнът на комунистическите партии. Националната телевизия започна да излъчва траурна музика, военни маршове и патриотични песни, изпълнявани от хора и оркестъра на Корейската народна армия.

Според официалното съобщение на КЦТА, Ким Чен-ир е починал в събота, докато пътувал с влак, от физическа и умствена преумора, "породена от неспирни инспекционни обиколки из страната в интерес на изграждането на процъфтяваща държава". Медиците не са успели да предотвратят кончината на държавния лидер, въпреки че са взели всички необходими мерки, отбелязва севернокорейската агенция. Ким Чен-ир дълго време бе лекуван от сърдечни и сърдечно-съдови заболявания, напомня ИТАР-ТАСС.

Ковчегът с тялото на Ким Чен-ир ще бъде изложен за поклонение в мемориалния комплекс Кумсусан от 20 до 27 декември, събщи комисията по погребението на севернокорейския лидер, цитирана от КЦТА. В същия мемориален комплекс, наричан в страната "дворец на скръбта", се намира саркофагът с тялото на първия лидер на севернокорейската държава Ким Ир-сен, провъзгласен за вечен президент на КНДР.

Построен през 1977 г., Кумсусанският дворец е бил използван от Ким Ир-сен като резиденция, в която е приемал лидери на чуждестранни държави, провеждал е съвещания и срещи с партийни и стопански дейци. Там са се намирали и личните покои на севернокорейския лидер. След смъртта му на 8 юли 1994 г. дворецът е преустроен и превърнат в гробница.

Чуждестранни делегации няма да участват в траурните мероприятия, реши държавната комисия за организацията на погребението, оглавявана от сина му Ким Чен-ун.

Милиони севернокорейци скърбят днес за смъртта на лидера си Ким Чен-ир, предаде ИТАР-ТАСС. Телевизията показва хора, оплакващи в цялата страна вожда си, застанали пред негови портрети, пана и паметници. Излъчени бяха и кадри с хора, които не могат да повярват на вестта за смъртта му и се нуждаят от спешна медицинска помощ.
Водещата на новинарската емисия на държавната телевизия, облечена в традиционна корейска дреха в черно, нарече смъртта на Ким Чен-ир "непоправима загуба за партията, за нашия народ, национална трагедия". Съобщението й няколко пъти бе прекъсвано в ефир от ридания.










Гласувай:
1



1. shtaparov - Шебек хан, син на хан, син на шебек. . ...
09.01.2012 03:47
Шебек хан,син на хан,син на шебек...
цитирай
2. shtaparov - Каква ти трагедия- направо наци...
09.01.2012 03:53
Каква ти трагедия- направо национална катастрофа! А управлението на следващия им крал ще бъде още по-голяма катастрофа,и още повече хистерици ще се нароят!
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.