Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650861
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
28.09.2013 09:52 - На Западна Европа й предричат икономическа и духовна катастрофа!!!
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 2525 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


Световната икономика престава да се развива, а интересите на световния капитал не съвпадат с интересите на народите. Кризата, в която изпадат не само Европейският съюз, но и САЩ, не може да приключи благополучно. В интервю за "Гласът на Русия" известният публицист, автор на редица книги и доктор по икономика Марк Руссе разказа за причините на това явление.

Според Руссе, световната икономика е „луда”, а катастрофата, към която се движат развитите страни, е „програмирана”. Разпространената теза, че вината тук е върху финансовия сектор, според него, е погрешна:

- За основни причини на кризата могат да се признаят пет аномалии. Най-важната от тях е отказът от пряка размяна на долара срещу злато. това беше направено от президента Никсън на 15 август 1971 година. От тогава започва икономическият спад. А от 1980 година кризата придобива характера на планетарна нестабилност.

Всеки месец Федералната резервна система на САЩ поражда „от въздуха” $85 милиарда за финансиране на американския дефицит, напомня Руссе. Втората аномалия, според него, е глобалната стокова размяна. Свръх евтиният труд в развиващите се страни подкопава промишлеността на развитите:

- Вследствие на политиката на свободно придвижване на стоки, която обогати Китай, Франция за 30 години загуби 3 милиона работни места в промишления сектор.

Това нее призив за връщане на митата на границите на Франция – самостоятелно нито Франция, нито Германия не са в състояние да вдигнат например, авиационния или космическия отрасъл. Ученият смята, че свободната размяна на стоките и преференциите следва да действат в рамките на целия Европейски съюз и други успешни регионални сдружения.

Третият проблем, за който забравят днешните технократи, са духовните ценности. Днешна Европа е в състояние на политическо, духовно и демографско разложение, казва Марк Руссе:

- Традиционните духовни ценности съставляваха военното и икономическо величие на Европа и Франция. Защитава ги дьо Гол и маршал Петен – всеки по свой начин. А ние не сме в състояние да създадем стабилна икономика без лозунга „Работа-Семейство-Родина”. Дьо Гол също защитаваше работата и семейството с помощта на майчинския капитал и го правеше буквално след 1945 година.

Според Руссе, развитата икономика предполага наличието на конкурентноспособни предприятия, които да работят за износ. И първа в Европа, според него, го разбра Германия.



Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_09_27/Na-Evropa-j-predrichat-ikonomicheska-i-duhovna-katastrofa-0843/




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.