Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2650817
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
08.11.2014 18:29 - Стоте хиляди рубладжии не намериха място в българските новини?!!!
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 2430 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.11.2014 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    imageВ Брюксел се проведе поредния протест срещу политиката на строги икономически ограничения, водена от правителството и Европейския Съюз. Успоредно с това хиляди протестиращи обсадиха парламента в Лондон. Тези два протеста не намериха място в новинарските емисии на повечето „български“ телевизии, или по-точно клоновете на световните медийни гиганти-монополисти в България. Какви бяха тези 100 хил. души, които протестират отново срещу политиката на Европейския съюз и собственото си правителство в Брюксел? „Рубладжии“, платени от Русия? Путин ли е виновен, че Европа е затънала в корупция и безработица, а с изключение на Германия, икономиките на държавите-членки не могат да излязат от калчището, в което бяха тръшнати заради шепа спекуланти и измамници в САЩ, които доведоха до краха на „Уол стрийт“ и световната икономическа криза? Подобна ос може да съществува само в България и някои други източноевропейски пост-комунистически държави, в които комплекса за „второ качество“ европейци е развит у много съвременни „проевропейци“ и „евроатлантийци“, много от които преди 1989г. се кълняха, че „социализма“ е техния „цивилизационен избор“.

Европейския съюз води политика в интерес на своя патрон – Вашингтон, неговите военни аспирации и интернационални компании. Потвърждение за това са, че тънещата в социално и икономическо блато Европа следва безропотно указанията на САЩ, които създадоха евросъюза и НАТО, за да консулидират в него своите европейски марионетки. Европейските държави пращат войници в Ирак, Афганистан, Либия и където наредят военнолюбците в официален Вашингтон, увеличават разходите за военни цели на НАТО и са готови да повторят историческата грешка да вкарат Стария континент във война с Русия, което при всеки случай ще доведе до нова подялба на континентът между САЩ и Русия, а Европа отнова ще бъде изравнена със земята. Показателно е  и сключващото се „на тъмно“ споразумение за търговия между САЩ и ЕС, което ще постави американските компании над законите в отделните държави. Това означава, че освен пред върховните чиновници на евросъюза държавите на Европа, членуващи в него, ще изгубят суверинитета си и пред корпорациите на САЩ. Още по-показателно, за това, че евросъюза служи на световния финансов елит е, че новия председател на ЕК сега ще трябва да се „саморазследва“, тъй като се оказа, че Люксембург е помогнал на минимум 300 крупни корпорации да укрият данъци за милиарди. Никой не очаква, че бившия премиер и настоящ председател на еврокомисията Жан Клод Юнкер ще направи нещо друго, освен да замете следите на „LuxemburgLeaks“.Властите в САЩ признаха „Джей Пи Морган“ и останалите вампири за виновни за краха на „Уол Стрийт“ и световната икономическа криза от 2008г. (от, която Европа ще се измъкне след най-малко едно десетилетие), но не ги осъдиха, а се споразумяха с тях. ЕС отговори с подобна адекватност, принуждавайки европейците да платят за спасяването на банките, докато „затягат коланите“, а безработицата удря рекордни исторически нива. За това се стига до подобни протести в сърцето на Европа и евросъюза. За това 49% от британците заявяват, че биха гласували „за“ излизането на Великобритания от ЕС. А може би трябва да питаме кога по-точно ни питаха за „цивилизационния избор“ и защо не ни питат сега. Нека само уточня, че въпросния „цивилизационен избор“ всъщност няма нищо общо с корумпираната, преяждаща на гърба на европейците бюрократична пасмина на евросъюза.

При наличието на 50% младежка безработица в целия ЕС, огромната финансова и социална криза и неадекватните политики, налагани на всички от Брюксел не трябва да ни очудва, че в държавите, където има истинско гражданско общество хората протестират срещу ЕС и неговата политика. Знамето на ЕС редовно се изгаря и стъпква не само в Източна Европа – където местните евроатлантийци заклеймяват този акт като действие на зли комунисти, русофили и прочее – а и в държави като Великобритания, Шотландия, Испания, Гърция, Италия и Франция. Но ето, че 100 хил. протестиращи не намират място в „евроатлантическа“ България. Защо да разваляме медийния уют на царстващия рай на капитализма и великото братство между САЩ и Европа? А и защо да даваме пример на българите, че да си против разрухата на Европа за сметка на интересите на Съединените щати не е несъвместимо с това да си про-европеец. Напротив, ако си „за“ Европа би трябвало да си против всичко това.
Препечатано от АЛТЕРИНФО




Гласувай:
3



1. dimat - Много пъти съм отбелязвал,
17.11.2014 19:21
ще го направя и сега: ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО ТОВА СА СИ САМИТЕ ЕВРОГЕЙСКИ ОВЦЕ И ОСОБЕНО НИЕ,БЪЛГАРИТЕ - РАФИНИРАНАТА ОВЧА ПОРОДА!!!

Докато овцете търпят и поемат,ще им го подават.Там няма спиране.Все пак,оказва се,че на запад има някакви проблясъци,докато ние, вече може да се считаме, за окончателно умрял "народ".
цитирай
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.