Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2656700
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
17.09.2011 12:53 - Реал Айки-До. Ново бойно Изкуство.
Автор: internationalist Категория: Спорт   
Прочетен: 2386 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.09.2011 16:23


 image                                                                                                                                                               Какво е Реално Айкидо?
Сигурни сме, че дори и почитателите на бойните изкуства ще се изненадат от тази новина. Отдавна не е тайна, че спортовете за самоотбрана са наричани често и изкуство, както и че при тях има различни школи, направления и учители. Айкидо е едно от класическите учения, което също търпи развитие, а новината е, че и българските последователи на бойните изкуства не остават встрани от тези процеси. През последните десетилетия се утвърди един нов стил, който вече е световно признат за бойно изкуство за самоотбрана – под името „Реално айкидо”. Негов основател е майстор Люба Врачаревич. Роден през 1947 г. Люба Врачаревич всъщност е един от първите европейци, започващ да практикува айкидо още през 60-те години на миналия век. Постепенно изграждащия се уникален стил на Врачаревич се превръща в система от движения, която слага началото на практически различното „Реално айкидо”. Майстор Люба Врачаревич е генерал подполковник от сръбската армия, който е обучавал в уменията си специалните части на военните и полицията. Услугите му са търсили и службите по охрана на президентите на Сърбия, Македония, Либия, Зимбабве и Словения. От 1997 г. основателят на „Реално айкидо” е професор и преподавател във Факултета за спорт в Белград. 

Стилът „Реално айкидо” не е непознат и в България. Години наред членовете на клуба по айкидо „Панайот Волов” в Шумен посещават обучителните семинари на Люба Врачаревич и вече са готови да станат официално част от практикуващите този вид бойно изкуство. „За нас е голяма радост, че достигнахме до правото да организираме международен семинар по „Реално айкидо” и да проведем съвместна тренировка с майстор Врачалевич на наша почва”, разказа за читателите на fortisimo.eu председателят на клуб „Панайот Волов” Валери Василев. След заниманията, които ще се проведат тази събота и неделя в Шумен основателят на стила „Реално айкидо” ще връчи на членовете му специална лицензия за обучение в това изкуство. По този начин реалното айкидо ще се практикува официално и у нас, а състезателите на клуб „Панайот Волов” ще придобият правото да обучават и други последователи на бойните изкуства от страната.

Специално място в неговото преподаване заема училището по real-aikido за деца.Той работи с деца от 5 до 12 годишна възраст по програмата "Играй и стани учител",направена за деца с психически и психологически проблеми.Тази програма дава много добри резултати.Учителят Врачаревич е автор на 12 книги и видео касети по real-aikido и самоотбрана.Най-важните заглавия са:"Защита от нож","Айкидо-Джудо","Защита без страх"(самоотбрана за жени),"Тренирах бодигардовете","Real-Aikido","От ученик до Учител","Лиценз за Учители","Техники с нож,пистолет и пръчка" и т.н.




Тагове:   реално айкидо,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.