Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2658539
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
08.10.2011 10:17 - Оръжейни новини от Русия.
Автор: internationalist Категория: Технологии   
Прочетен: 4116 Коментари: 0 Гласове:
1



 Руската армия се отказва от снайпера „Драгунов”
image
Министерството на отбраната на Русия смята да свали от въоръжение снайпера „Драгунов” (СД), защото, според много военни експерти, той е остарял. Армейското ръководство смята, че в съвременни условия снайперистите се нуждаят от снайпери с калибър 8,61 мм, далекобойността на които, както твърдят от армията, почти два пъти надвишава тази на СД.
Само вносно оръжие може да замени легендарния снайпер. Например, далекобойността на английския снайпер AWM-F е 1500 метров, а на СД - само 800. Военните твърдят, че на бойното поле тази разлика може да струва живота на снайпериста, затова СД няма бъдеще. Но на сайта на производителя - завода „Ижмаш” е написано, че прицелната далекобойност на СД с открит мерник е 1200 метра, а с оптически мерник достига до 1300 метра. Ако се вярва на тези данни, разликата със западните снайпери не е толкова съществена.

Възможно е, руските производители на оръжие да изработят нов тип снайпер. В завода „Ижмаш” вече са разработили няколко снайпера с калибър 8,61 мм. Тъй като СД е самозареждащ, а неговият пълнител побира два пъти повече патрони, отколкото западните модели, може би, новият съвременен снайпер ще бъде създаден именно на базата на СД.

Снайперът „Драгунов” е с калибър 7,62 мм. Това оръжие е разработено през 1958-1963 година от група конструктори под ръководството на Евгений Драгунов. За стрелба със СД се използват патрони 7,62х54 мм с обикновени, трасиращи или бронебойно-запалителни куршуми, а също и снайперски патрони. СД може да стреля и с експанзивни куршуми.

Тези снайпери стрелят с единични изстрели. Те са снабдени с оптически мерник, има възможност и за монтиране на нощен мерник.

Нови ракети за руските подводници
image

Министерството на отбраната възлага големи надежди на снайперите, защото ролята на снайперистите при воденето на бойни действия нараства, особено в градски условия, нещо, което е характерно за локалните конфликти.
В Русия успешно приключиха изпитанията на новата стратегическа ракета „Лайнер”. В най-близко време тя ще бъде приета на въоръжение на Военно-морския флот (ВМФ). Както съобщи източник в главния щаб на ВМФ, с ракетните комплекси „Лайнер” ще бъдат въоръжени подводниците от проекта „Делфин” на Северния флот.

Това ще позволи на Северозападната групировка атомни подводници да поддържат високо равнище на бойната готовност най-малкото до 2030 година. Двете изстрелвания на междуконтиненталната балистична ракета „Лайнер”, извършени тази година от борда на атомните подводници „Екатеринбург” и „Тула”, минаха успешно. Както е известно, в Русия продължават изпитанията на другата междуконтинентална тристъпална ракета – „Булава”. Засега от 15 изстрелвания само 8 бяха успешни. „Лайнер” и „Булава” не са конкуренти. Първата е с течно, а втората – с твърдо гориво. Те добре се допълват взаимно, казва адмирал Владимир Комоедов, член на комитета по отбраната на Държавната Дума:

- Идеално оръжие не съществува. И затова отделните видове оръжие, така да се каже, взаимно компенсират недостатъците си. Ракетата с твърдо гориво е по-лесна в експлоатиране и по-безопасна при складиране. И може да се жертва малко далечината на полета, само и само точността й да е висока. А ракетата с течно гориво изисква по-щателно обслужване.

Мнозина експерти отбелязват, че „Лайнер” има нови в сравнение със „Синева” възможности за преодоляване на противоракетната отбрана (ПРО). Съгласно информация на източник от ВМФ, полетните изпитания на „Лайнер” са приключени през 2011 година. По техните резултати е взето решението за серийно производство и експлоатиране на ракетата Не е прекалено бързо? Адмирал Комоедов смята, че не:

- Най-главното са резултатите от изпитанията, телеметричните записи, техническото състояние на самата ракета, готовността на производството. Мисля, че всичко това е взето предвид.

Приемането на „Лайнер” за въоръжение ще укрепи стратегическите ядрени сили на Русия. Наличието на многовариантно бойно обзавеждане ще позволи оперативно да се реагира на възникването на евентуална военна заплаха.
Министерството на отбраната на Русия се отказа от покупката на автомати Калашников
image
Нарушавайки дългогодишната традиция, армията не закупи АК-47 през 2011 година и не планира да направи това през 2012 и 2013 година.

Военното ведомство обясни взетото решение с това, че автоматът отдавна не е модернизиран и на армията е нужно по-съвременно и далекобойно оръжие. Така че, покупките от концерна „Ижмаш”, който се занимава с производството на огнестрелно оръжие, ще се възобновят едва след като предприятието създаде нов автомат.

По данни на „Ижмаш”, новото оръжие ще бъде показано на военните до края на 2011 година, като то вече се разработва. Докато като не бъде създадено новото оръжие, „Ижмаш” възнамерява да се съсредоточи върху износа и производството на спортно оръжие. По-рано някои експерти изразиха мнение, че военните трябва да прекратят покупката на някои модели на автомат Калашников, защото в складовете вече има достатъчно големи запаси от това оръжие. Тези запаси са достатъчни на руските военни за близките 15-20 години.

В момента „Ижмаш” произвежда автомати АК-74М, отличаващи се от базовия модел с възможност прикрепяне на оптически и електронно-оптически мерник. Тези приспособления позволяват да бъдат поразени цели на разстояние до 600 метра, докато без тях прицелната далекобойност на стрелбата е едва 300-400 метра. Автоматите АК-74 могат да бъдат модернизирани до АК-74М, но Министерството на отбраната на Русия не планира да направи това.

През юли 2011 година бе съобщено, че „Ижмаш” вече се занимава със създаването на нов автомат, който ще се отличава от схемата на автомат Калашников. По думите на генералният директор на „Ижмаш” Максим Кузюк, новият автомат „ще може да се конкурира с най-съвременните аналози на огнестрелното оръжие в света”. Технически подробности за разработвания от завода „Ижмаш” автомат засега не са известни.

Автомат Калашников АК-47, 7,62 калибър, е разработен от Михаил Калашников през 1947 година и е приет на въоръжение в Съветската армия през 1949 година. Този модел служи като основа за създаването на семейство бойно и гражданско огнестрелно оръжие от различен калибър, включително автоматите АКМ и АК74, картечницата РПК, карабини, пушките с гладко дуло „Сайга” и други.

АК и неговите модификации са най-разпространеното оръжие в света. По оценки на експертите, към този тип принадлежи до една пета от цялото стрелково огнестрелно оръжие на Земята.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.