Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2657353
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
28.11.2011 10:38 - Юруш на животинските илачи...за Хора!
Автор: internationalist Категория: Забавление   
Прочетен: 2325 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.11.2011 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimage
Състезатели по бойни спортове, бедни пенсионери и дами от хайлайфа - всякакви са луднали по лекарствата за животни.

Те търсят препарати за външна употреба от ветеринарните аптеки при остри болки и за разкрасяване. Някои от тях заради почти двойно по-ниската цена, други - заради по-голямата им ефективност.

Дозата за животни е по-серт, затова на хората действа мигновено, обясняват изпробвали терапията. Дори и най-заклетите й привърженици обаче с половин уста признават, че с илачите за добитък трябва да се внимава - не се знае на хомосапиенс при по-продължителна употреба или предозиране какво ще предизвикат.

“За нула време си оправих разтегнатото сухожилие на крака с камфорово мазило за коне и крави”, сподели бившият борец Стоян Иванов.

В момента той тренира станалите модерни напоследък смесени бойни изкуства. Момчета, с които пловдивчанинът тренира в спортната зала, го открехнали за мазилото, което е произведено за лекуване на мускулни и ставни проблеми при едрокопитни животни. Тубичката камфор салицилат струва 3,80 лв. Цената й е далеч по-ниска от мащабно рекламираните и невършещи работа гелове и кремове, коментират спортисти.

При намазване с камфора се усеща студ, след това - силно загряване. Не трябва да се нанася върху открити рани, подсказват самолекуващи травмите си.

Болките от артрит стихвали за дни, през които в кожата се втрива камфоровият илач.

Те дори открили още един плюс от лекарството заволове и шопари - силната му миризма на камфор отпушва за секунди носа при сериозна настинка.

Само се вдишва, защото при намазване върху кожата на лицето може да я възпали, особено при жените и младите момичета, предупреждават калени в битки по ринговете и тепиха младежи.

На лигавица също е забранено да се слага. Не бива след намазване да се влиза в банята, защото и най-хладката вода се усеща върху мястото като напалм, предупреждават те.

Хит сред животинските илачи е ползван за лекуване на хемороиди препарат.

Според брошурата на антифлегмина предназначението му е при флегмони, хронични възпаления на вимето, както и за ускоряване узряването на абсцеси и при рани с некротични части и възпалителен оток около тях.

Съдържа камфор и фенол, цената му е 3-4 лв. по ветеринарните аптеки. На опаковката пише: “Всички животни, с изключение на сем. Котки.”

“Ние също сме животни и не сме котки. Следователно става и за хора”, аргументира се дама, чакайки с мазилото в ръка за рестото си в аптека за домашни любимци.

“Как няма да си го взема, като е двойно по-евтино от уж специално произведените за хемороиди, които са на непостижима за пенсионерите цена”, каза 74-годишната Надка Генова.

Упорити гъбички между пръстите на краката, чието лечение със стандартните препарати отнема години, изчезвали скоростно с гръцкия концентрат имаверол. Антимикотичното средство е предназначено за външно третиране при говеда, коне и кучета и на опаковката изрично е написано: “Само за ветеринарномедицинска употреба”

При животни 20 мл от течността се разтварят в литър вода. Самолекуващите се хора обаче правят по-малка концентрация, за да не се получат силни изгаряния.

Начините за лечение са или чрез впръскване с пулверизатор така, че да се облее добре засегнатата от гъбичките зона, или да се маже с памучни тампони.

До седмица микотичните образувания се отлепят и падат, обясниха излекували се. Препаратът се продава по 50 ст. на милилитър.

До изгаряния на кожата може да доведат прахчета за канарчета, които се купуват от хора с трудно зарастващи рани. Лекарството мори бактериите на птичките, но не е панацея, казаха продавачи във ветеринарните аптеки.

Щом кара вълната на овцете да расте буйно, защо да не прави същото и с косата, коментират фенки на препарата тривитаминол.

При животните се инжектира и при белодробни и вирусни инфекции, докато суетните дами го ползват като маска на главата. Напоследък това лекарство, съдържащо витамини, се употребява и от олисяващи мъже.

“Няма опасност човек да стане като върколак, ако течността попадне на клепача или по носа”, шегуват се уплашени от оплешивяване мачовци.

Опаковката струва 6,50 лв. и в зависимост от дължината на косата може да се ползва от 1 до 3-4 месеца.

Животинският препарат бил сред разкрасяващите средства на холивудски актриси - с него се мажели Дженифър Анистън и Сара Джесика Паркър.

Някои дами предпочитат да ползват само тривитаминола, втривайки го с памук в скалпа си. След 2 часа се измиват с вода, в която има разтворена сода за хляб, за да се махне мазният слой.

По-обогатената маска е с добавяне към двете супени лъжици тривитаминол на жълтък, 1 супена лъжица мед или кисело мляко, също толкова зехтин и ракия.

Най-вманиачените слагат и малко газ, оцет или 2 аспирина. Дамите препоръчват да се прави 2 пъти седмично, дори и да се спи с нея. На 3 месеца се препоръчва 1 почивка.

Ветеринари са притеснени от материали за ползите от животински препарати при хора.

“Ще ни създадете проблем. Контролните органи за всяко прахче ще искат рецепти. А разберат ли, че изписваме за хора, ще ни затворят”, безпокоят се пловдивски ветеринари, пожелали анонимност.

Те са единодушни, че някои от животинските лекарства за външна употреба били доказано по-ефикасни. Били безопасни, защото не навлизали в организма и така не се натрупвали в него.

ИЛКО ВАСИЛЕВ
Опасно е, има разлика в обмяната и теглото

“Има голяма разлика при приложението на продуктите във ветеринарната медицина и в хуманната. И това не е случайно, най-малкото защото при животните обмяната на веществата е друга, различно е и телесното тегло”, коментира доц. д-р Красимир Мурджев, хирург от УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив.

“Средностатистическият човек е в пъти по-лек от една крава. Има си утвърдени препарати. Не бива с каквото ти скимне, с него да се самолекуваш. Защото в единия случай рискуваш живота на телето, в другия - човешкия”, допълни доц. Мурджев.

За прилаганите животински препарати при лечение на хемороиди също имало рискове. “Не знаем как количеството на съставките действа на хората. Никога не са били тествани на човек”, каза той. Стигнело ли се до трети и четвърти стадий на болестта, решението било в скалпела.

“Има достатъчно доказани препарати в аптечната мрежа за всякакви заболявания, за да се стига дотам, че да се прибягва до ветеринарни средства”, смята и доц. д-р Лилия Зисова, специалист по кожни болести.

Според нея ненужен риск е да се ползват дори и външно лекарства за животни - може да настъпят алергични и токсични реакции, защото дозите не са за хора, а за друг вид пациенти. Никой не знае какви проблеми може да се отключат веднага или сред време.

Пловдивски хуманни медици полушеговито очакват някои хора да започнат да се самолекуват и с животински изпражнения заради съдържащите се и в тях полезни вещества. (24 часа)



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.