Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2659167
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
24.05.2011 22:42 - Е.С. ли?! По-скоро, съвременно Робство, за българите.
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 5795 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българите в Германия са роби, написа ”Шпигел”
image

Българите и румънците се превръщат в проблемна група в германските градове, пише списание "Шпигел". В статия, озаглавена "Легално робство", българските преселници в Германия са сравнени с робите в Спарта.
"Досега телевизионните дебати бяха доминирани от новините за мигранти от турски и арабски произход. Техните проблеми в берлинския квартал Нойкьолн се превърнаха в символ на провалилата се политика за интеграция", отбелязва списание "Шпигел", след което представя новия мигрантски проблем: все по-големият брой българи и румънци в Германия, предаде "Дойче веле".

След поляците, румънците и българите са най-голямата група новопристигнали мигранти. Много от тях обаче не влизат в официалната статистика. Повечето не говорят немски и живеят нелегално, работейки за по 3 евро на час. Като граждани на ЕС те не влизат в нито една от интеграционните програми. За мигрантите от турски и арабски произход има интеграционни курсове и помощи. Българите и румънците са оставени на произвола на съдбата, отбелязва германското списание.

В анализа се казва още, че отсега се вижда, че се повтарят старите грешки на някогашната политика спрямо гастарбайтерите. Създават се паралелни общества, а политици и институции отново наблюдават безучастно този процес. В статията е цитиран Клаус Баде, представител на Сдружението на германските фондации за интеграция и миграция, който сравнява българите и румънците, работещи за по 3 евро на час, с робите в древна Спарта и ги нарича "експлоатираната прослойка на обществото ни".
"Те работят при условия, при които никой в Германия няма да си мръдне пръста", казва Баде.

"Шпигел" обяснява на читателите си, че става дума за граждани на ЕС, които имат право на тримесечен престой в Германия. Онези, които искат да останат по-дълго, регистрират про форма фирми. Рядко се контролира дали тези фирми съществуват на практика, става ясно от разказа на полицай от Хамбург. Той твърди: "Разрешителното за еднолична фирма е често входът към легално робство".

Тези нови граждани на ЕС, пристигащи в Германия, са често последната брънка от социалната верига. В някои от големите градове те стоят на по-ниско социално стъпало от турските и арабските мигранти, които често са техни работодатели или хазяи, отбелязва германското издание.

И предупреждава за съществуването на един свят в сянка, който обхваща не само трудовия пазар, но и много други сфери на живота. В Хамбург например има жилищни блокове, в които са регистрирани близо 80 български граждани, макар че там не биха могли да живеят толкова много хора.
"Създават се нелегални инфраструктури, които ние не сме в състояние да контролираме. Приехме страни в ЕС, без да подготвим нашата правосъдна система за това", заключава полицаят от Хамбург.

Според "Шпигел" голяма част от работещите нелегално в Германия българи и румънци нямат намерение да се върнат в родината си. Все повече от тях регистрират децата си в германските училища, което поражда поредния проблем. Тези деца не говорят немски, а родителите им не гледат на училището като на задължение. Инспекторка по образованието от Нойкьолн, на чието бюро се трупат все повече жалби от училищни директори заради децата от България и Румъния, казва, че . отскоро са назначени 11 учители от български и румънски произход, които помагат на децата при изучаването на немски език.

При това тези деца имат късмет, че родителите им са ги записали в училище. Има други, които са принудени да чистят стъклата на автомобилите по берлинските кръстовища. Тези деца живеят с двайсетина души на няколко квадратни метра, пише в заключение.
dir.bg







Гласувай:
6



1. lubima - звучи гадничко. . . но наистина ни ...
24.05.2011 22:52
звучи гадничко...но наистина ни смятат за ...аборигени!
цитирай
2. balkanec - Изгубихме Студената война
25.05.2011 01:07
и сме победени. Какво друго можеше да очакваме, освен пълно разорение.
Милиардите, които хвърли западния лагер в тая война - откъде да си ги върне, ако не от нас. Това ни доведе до разорение - като след всяка мръсна война. А тая беше от най-мръсните.
цитирай
3. анонимен - В България може де се осигури работа ...
25.05.2011 07:08
В България може де се осигури работа за всички (както си и беше), но на никой не му пука. Сред управляващия елит цари пълен нихилизъм по отношение съдбата на нацията.
цитирай
4. misbis - несамо в германия.картината е почти същата навсякъде в западната част
25.05.2011 08:37
и това е съдбата на неквалифицираните...слугува на някой арабин или турчин,защото местен няма да си сложи такъв трън в гащите.А неквалифицирана ръка в Бг колкото щеш,и всичко това плъзва из най-черните дупки от Клетниците. Да не споменаваме жените принудени да проституират...и Европа е наясно с всичко това,знаеше го много преди да се случи,и “белите“ нации тихичко промениха социалната си система и законодателство...за да не им се наложи по закон да отделят от хляба с източноевропейските измети...ще ме извините за термина,цитирам по памет

lubima написа:
звучи гадничко...но наистина ни смятат за ...аборигени!

цитирай
5. анонимен - В България може де се осигури работа ...
29.06.2011 22:28
kushel написа:
В България може де се осигури работа за всички (както си и беше), но на никой не му пука. Сред управляващия елит цари пълен нихилизъм по отношение съдбата на нацията.

Естествено, всички комунисти са по природа нихилисти... Елит... кой говняр от парламента е елит?
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.