Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2659290
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
05.05.2013 13:19 - Великденско поздравление от главата на Руската Православна Църква Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил
Автор: internationalist Категория: Други   
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
С деня на Светлото възкресение Господне, което в православните църкви в света се празнува днес (5 май), предстоятелят на Руската Православна Църква Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил поздрави всички вярващи: - Христос възкресе, драги братя и сестри! Всички вас ви поздравявам сърдечно с великия и спасителен празник на Христовия Великден. Господ наистина ни спаси чрез своето възкресение. И за да разберем, какво се е случило с нас, с човешкия род, може би би било уместно да дадем ето такъв пример: представете си, че някой е поел вината върху себе си за престъплението на всички престъпници и бидейки невинен е понесъл страшно наказание. И с това наказание всички престъпници са получили свобода. Христос е направи нещо подобно. Но при едно условие. Той не е открил широко вратите на затворите за всички нас, които сме съгрешили пред Бога. А той само е отключил катинарите. А дали да отворим вратите и да излезем на свобода или да останем в затвора – това вече е нашият свободен избор.

Ако ние се обърнем към Христос, ние отваряме тази врата, която Той е открил за нас. Ние ставаме свободни. Ние ставаме способни да живеем според Неговите закони и Неговите заповеди. Ние ставаме способни да определим пълнотата на своя живот. За това не са нужни свръх усилия. Трябва само да вярваме в това, че Христос е възкръснал и ни е спасил. Трябва да вярваме, че вратата е отворена. Трябва да вярваме, че само животът в съответствие с Неговите закони – именно това е свободният живот. А всичко останало – това е робство.

Да бъдеш свободен не е лесно. Всеки знае, че е тежко да защитаваш свободата и независимостта на държавата. За това понякога са необходими свръх усилия. Също така не е лесно да защитаваш своята собствена свобода от много призраци, от много изкушения и изпитания, които тъмните сили на злото ни предлагат, за да ни отклонят от спасителния път.

Христовият Великден - това е празник на победата и празник на свободата. Именно с тези чувства ще възприемем този свят ден. И ще приемем, доколкото имаме сили, решението да се обърнем към възкръсналия Спасител, да вървим към свободата в името на Христос през тази врата, която Той е открил за нас, вършейки дела на милосърдие и правда, помагайки на всички, които се нуждаят от нашата помощ, съдействайки за мира, справедливостта и любовта в човещкия род.

Наистина Христос възкресе!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.