Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2659576
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
19.02.2011 21:53 - Руско-Китайският Военен конфликт 1969 г. Хиляди, изпарени Китайци.
Автор: internationalist Категория: История   
Прочетен: 20464 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 24.02.2011 12:11


  image                     Много са митовете за легендарни Съветски и Руски Оръжия, някои от които и досега не са разсекретени. Не се търгуват от Русийската Федерация и се пазят, само за евентуална отбрана на Майката Родина.
През 1969г. се използва едно от тях; "Термоплан-Чедока", за който ще стане по-долу дума. За неговото използване няма официална версия от Москва през годините. Но все пак от тогава, доста информация е изтекло от тук от там, та нещата се понавързаха, поне в по-груби щрихи. Но да почнем отначалото, от официалната, казионна версия публикувана в:
image
Китайско-съветският пограничен конфликт представлява серия от въоръжени стълкновения между СССР и КНР в периода 2 и 15 март 1969 година. Конфликтът се разиграва в района на остров Дамански, на река Усури, на 230 км южно от град Хабаровск.
Предпоставки и причини за конфликта
image
След смъртта на Йосиф Сталин Никита Хрушчов е избран за Първи секретар на КПСС. Той организира разобличаването на Сталин на закрито заседание на XX-ия на КПСС през февруари 1956 г. По този начин Хрушчов започва ликвидирането на “култа към личността на Сталин” и се опитва да въведе демократизъм в тоталитарната система. Това води до чувствително охлаждане в отношенията между Китай и СССР. Ескалацията на напрежението между двете страни достига връх във въоръжените конфликти между СССР и Китай през 1969 г. Повод за сблъсък е неразрешеният от векове спор за границата и териториалната принадлежност на намиращия се в река Усури остров Дамански.
Коренът на проблема се крие в различното тълкуване, което двете страни дават на Пекинския договор от 1860 година между Русия и Китай, съгласно който границата минава по двата бряга на реката. Статутът на водната повърхност и на речните острови е нерегламентирана. Според нормите на международното публично право границата следва да минава по средата между бреговете. Островът е отдалечен от Китай на 40 м, а от СССР – на 200 м, но и двете страни го мятат за свой. Островът е района около него е под контрола на застава Нижная Михайловка.
image
Избухване на конфликта
В периода 1968-1969 обстановката по границата е напрегната. Китайските провокации се превръщат в ежедневие в района на острова. През нощта на 2 март 1969 година китайски военни части се прехврълят на острова и се окопават. Съветските граничари на сутринта регистрират нарушение на границата. Група граничари под командването на лейтенант Стрелников - общо 9 човека - се отправят на острова, за да отстранят от съветска територия нарушителите. Окопалите се китайци откриват огън от упор. Съветските граничари загиват под огъня на близо 300 китайски автоматчици. Прикриващата съветска гранична група от 5 човека под командата на младши сержант Бабански отвръща на огъня и докладва за инцидента. Командирът на Иманския граничен отряд полковник Леонов вдига по тревога маневрена група. С цената на 32 жертви китайците са отблъснати от острова. На 14 март съветските граничари получават заповед да се изтеглят от острова. През нощта получават нова заповед - да го превземат. Полковник Леонов повежда група от три Т-62 (по това време нов и секретен). Командирският танк е поразен, а полковникът е убит. Останалите танкове се връщат на изходни позици, оставяйки поразения танк и трупа на своя командир. През нощта група разузнавачи правят опит да унищожат танка. В крайна сметка танкът потъва в реката след попадение на 160 мм минохвъргачка. По това време китайците са прехвърлили на острова около 2000 човека. Сутринта на 15 март граничарите атакуват острова, но са отблъснати. В съветския тил са развърнати дивизион реактивни системи за залпов огън "Град" и арт. полк 122-мм гаубици. За да бъдат задействани тези части, е необходима санкцията на военния министър маршал Гречко, който е в командировка, или на генералния секретар Леонид Брежнев, който е на официално посещение в Унгария. На 16 март командващият Забайкалския военен окръг генерал Павловски, без санкцията на Москва, взема инициативата в свои ръце. В 12:50 ч артилерията нанася удар по фронт дължина 10 км и дълбочина 6-7 км. Изстреляни са около 200 снаряда и ракети. Очевидци сравняват бойното поле с крематориум. Тежките поражения, които нанася реактивната артилерия на китайските части са в основата на легендата за "лазерното оръжие" използвано от руснаците. След артилерийската подготовка 2 батальон на 199 МСП с танкова поддръжка атакува острова и го превзема. Генерал Павловски е издигнат на поста главнокомандващ на съветските войски. За периода на военните действия СССР губят 60 бойци. За Китай няма официални данни, но те се изчисляват на минимум 1000 души. След инцидента в района на Дамански е дислоцирана МСД.
image
Следващият инцидент е на 12 август 1969 година в района на Казахската ССР в района на височината Каменная до езерото Жаланшкол. На тази дата съветските граничари забелязват китайски войници да се окопават на Каменная. Група съветски граничари под командването на НЩ подполковник Никитенко атакува с подкрепата на придадените БТР височината. За подкрепа на китайските войници са изпратени с камиони покрепления - около 70 човека. Китайците са прехванати от граничните групи за прикритие с БТР. Един БТР прониква в китайския тил и превзема укрепленията. Сблъсъкът трае 9 часа. 18 китайци са убити, 2 - пленени. СССР губят 2 граничари и 11 ранени.
image
Край на конфликта
На 11 септември 1969 година, завръщайки се от погребението на виетнамският лидер Хо Ши Мин, съветският министър-председател Алексей Косигин се среща с Джоу Енлай. Подписано е споразумение, с което се прекратяват граничните конфликти. Спорът окончателно е решен през 90-те 20 век години, когато Дамански и редица спорни територии са предадани на Китай.
Дотук с казионната информация, да видим блогърите:
image
Доктора: д-р Дориян Александров.
"Чета тука пълни глупости и вопиюща неинформираност! Оръжието с което е изгорена въпросната китайска армия (през 60-70-те години на миналия век) е създадено от колектив български учени! Няма никакви лазери - този слух навремето се е пуснал за да се заблудят американците и да се насочат в неправилна посока изследванията им. Аз се познавам с един от доцентите, които са разработили технологията на това оръжие, която може да се използва и за мирни цели (слънчеви елекростанции и генератори). Идеята е гениално проста. Модулния елемент на оръжието представлява една оптична леща от пластмаса подобна на плексиглас, с диаметър около 30 см., дебела около 5 мм., на която със специална технология се нарязват по схема допълнителни фасетки за концентриране на светлинния лъч (в случая слънчевите лъчи; да там пак има лазери, но са обикновенни слънчеви лъчи). На обикновенна слънчева светлина с подобна леща се прави фокус на върха на който температурата може да достигне няколко хиляди градуса! Доцентът моя познат ми демонстрира и за няколко секунди запали асфалта на шосето, а също и стопи керамична плочка (някъде може би все още пазя парчето), което може да стане при температура минимум 2000-3000 градуса по Целзий! Тази технология е взета от руснаците (институтът у нас е работел за тях!) и са поставили лещите на бойни дирижабли, които по команда се издигат над облаците. На тях са били монтирани стотици такива лещи които концентрират слънчевите лъчи във фокус и се управляват от компютър. Лъчът по този начин може да сканира терена до 1000 километра, като на върхът му темпертурата достига около 4000 градуса, а може би и повече (не съм запознат с техническите подробности и детайли)! 
В случая с китайците е било провокация от китайска страна, като няколко дивизии са се опитали да влязат и да нахлуят в по-слабо охраняван сектор в руската зона - някъде между Монголия и Южен Сибир. Руското разузнаване е докладвало за съмнително струпване на китайски военни по границата и са решили да изпробват новото оръжие на живо! Вдигат 30 дирижабъла във въздуха и ги почват. Резултатът - живата сила се изпарява, техниката танкове, оръдия, бронетранспортьори и др. се стопяват, а теренът се остъклява, като камъните и скалите се стопяват частично, подобно на лава в горния слой! Спасилите се , които не са били засегнати от лъчевото оръжие просто изперкват от видяното - то си е страшно само си го представете какво "пържене" е било! За да маскират нещата след контраатаката руснаците обстрелват терена с ракети "Градове" (вид съвременни Катюши) масирано и пускат слух за използвано "специално лазерно оръжие", което силно притеснява и стресира американците и Запада (НАТО)!
Всичко това ми беше разказано от доцента преди няколко години, тъй като вече е минала давност и някои неща са разсекретени! Звучи като във фантастичен филм, но е истина! "
Don_NUTSO
Странник без сърце ..
.
"През 1969 г. тези руските бойни системи, тип “Термоплан-Чедока” потушават за няколко часа руско-китайския военен конфликт, възникнал в “Далечния изток на остров Дамански” - до една речна “меандра” - извивка на река Амур в Сибир”,в близост до китайската граница.Картината след унищожението на китайските дивизии бе направо апокалиптична. Бе показан заснет филм - веднага след бойните действия. Виждаше се нещо страшно - стопена на повече от 1 метър дълбочина земя, осеяна с разлети в нея полу-разтопени китайски танкове от тип Т34 - Т54 китайска модификация. Гледката от представения филм приличаше на описаната в Библията колизия причинила унищожението на градовете Содом и Гомор. След соларно-енергийния удар с ракетни установки тип “Град” за залпов огън кал. 122 мм “бойното поле” е било обстреляно (до степен на видимо заличаване на следите от апокалиптичното свръх-концентрираното слънчево лъчение) с неуправляеми ракетни снаряди от серията “ Бамбук”. Слънчевото бойно “свръх-уплътнено” лъчение е било пренасочено от височина чрез аеростатните и дирижабълни (дископланни, фото-соларни) бойни системи към “театъра на бойните действия”. След военния конфликт са били взети мерки за маскиране на “бойното поле” при наблюдение и снимане,чрез сателити от Космоса. За дезинформация, във военното комюнике на СССР се подаде невярно съобщение за използване на свръхмощни газодинамични СО2 лазери (използващи взривно иницииране за привеждане в действие). Такива свръхмощни лазери и сега не съществуват. Основата на това соларно-енергийно свръх-оръжие е “фреснеловата” оптика и планарните полимерни плексигласови лупи. В настояще време тези фреснелови лещи се изработват от лек, оптично пропусклив полимер или от органично и дори боро-силикатно стъкло. Имат особена цилиндрична конструкция от плоски и тънки като плоча цилиндрови отрязъци. По тяхната “срезова” (в дълбочина на плоскостта) широка повърхност са оформени концентрични или линейни призматични канали с подходящи размери и геометрия. Те се наричат фреснелови растери (Терминологията в настоящата книга третира “френеловата” оптика носеща името на Огюст Френел - O. Fresnels). Острите ръбове на всяка концентрична и кръгово огъната призма от растери са насочени така, че светлината се концентрира във фокална зона. Тя е симетрична на оста на планарния отрязък от цилиндричната лупа. Така се получават много леки и широко-площни аналози на обикновените стъклени лупи."
Кое е било чистата истина, оставам на Вас да си направите изводите. А изобщо дали я има някъде в публичното, пространство?!
Може би, след десетки години голяма част от нея ще бъде все пак разсекретена.
Но в заключение, мога да добавя от себе си:
Многообразно е величието на Русия. Военно, Православно-Славянско,Огромна територия, Необятна Руска Душа и още стотици са суперлативите. Никой не можа да я победи, завладее, пороби и смачка.
Кога ли ще прогледне заслепеният масов Българин, че сме били добре само когато сме били в съюз с Русия и сме били зле в Съюз с нейните Врагове.
Един прост пример във връзка с приближаването на Трети Март. Направете си сметка, кой ни освободи от петвековната Османска Робия и искаше да възстанови почти изцяло Средновековна България, чрез "Сан Стефанският мирен договор" и кой предизвика "Берлинският Конгрес", където ни  зверски, орязаха и разделиха допълнително на две.
Четете, помнете и разсъждавайте! Кой ви е Брат и кой Змия в пазвата!Относно Змията по-долу картинката:
image

















Гласувай:
4



1. анонимен - Fresnel
21.02.2011 19:34
На български се казва и пише Френел, а не Фреснел.
цитирай
2. анонимен - XXXL
23.02.2011 22:10
В съветските военни научни институти и предприятия, основната маса научни работници са с еврейски произход. След разпада на СССР те отиват в Израел, САЩ, Канада и западноевропейските страни. Ако е имало подобна разработка, тя отдавна е известна на Израел, респективно САЩ. Причинителят на разпада на СССР, Андропов, има еврейски произход, а е ръководил и КГБ. Непонятно е, как такава технология би се съхранила като тайна толкова много време, още повече, че говорите за българска разработка, което е още по-малко вероятно, като се има предвид, че бяха оповестени разузнавачите работили по доставка на технологии за България от българските правителства след 1989 година.
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.