Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2659106
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
04.09.2012 19:31 - "Хизбула” призова САЩ да умиротворят Израел!!!!
Автор: internationalist Категория: Политика   
Прочетен: 1872 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.10.2012 16:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Иран ще нанесе удари по американски военни обекти в региона в случай на нападение от страна на Израел. Такова предупреждение направи лидерът на ливанското движение „Хизбула” Хасан Насрала. Той дал интервю на бейрутския телевизионен канал „Ал-Маяден”.
Ливанският политик с позоваване на ирански официални лица заявил, че решението на Техеран по този въпрос е прието. При това той добавил, че няма да има значение, дали САЩ ще вземат пряко участие в израелската агресия, или не. При всички случаи отговорността за атаката на ирански обекти ще легне на Вашингтон, отбелязал той.
image

 Предупреждението на лидера на „Хизбула”, за който Техеран заедно с Дамаск е основен съюзник в региона, е логично, смята експертът от руския Институт по ориенталистика Дмитрий Марясис:
- Израел без съгласието на САЩ няма да нанесе удар. Нещо повече, израелската армия няма достатъчно възможности за ефективен удар по ирански ядрени обекти. Те са укрити дълбоко под земята и за това са необходими особени видове оръжия. Единствената страна, която може да помогне на Израел – това са САЩ. Затова, който е да нанесе удар, ще бъде известно, че зад Израел са САЩ.
И така, противопоставянето в региона излиза на нова спирала. „Хизбула” изпраща сигнал на САЩ – укротете своя най-близък съюзник в Близкия изток, в противен случай ще пострадат вашите военни бази в региона. Американските военни и президентът Барак Обама в последно време многократно заявяваха, че САЩ няма да участват в акция на Израел против Иран. На това обърна внимание политологът Владимир Евсеев. Според него развитието на ситуацията не може да се нарече оптимистична:
- Сега става дума повече за взаимен информационен натиск, отколкото за реално приближаване до начало на военна операция. Въпреки това, Иран явно се готви за всякакво развитие на събитията. И един от възможните сценарии е нанасяне на ракетен удар по военни бази на САЩ. А това са Афганистан и страни на арабските монархии. Значи, в конфликта ще бъдат въвлечени други държави от региона, което означава регионална война с най-непредсказуеми последици.

Експерти предупреждават, че сега е достатъчно, каквато и да е провокация, след която развитието на ситуацията в региона може да тръгне по най-лошия сценарий. Това, в частност, може да бъде затварянето от Иран на Ормузкия пролив в случай на по-нататъшно ожесточаване на западните санкции против него. Или опити на Запада да реши сирийската криза по силов път.







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.